sammenheng mellom TMJ og leddgikt

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-01-20
sammenhengen mellom kjeveledd og muskelsykdommer ( TMJ ) og leddgikt dreier rundt det faktum at leddgikt er en av de mulige årsakene til lidelsen. TMJ refererer til problemer som påvirker kjeveledd, en felles forbinder hodeskallen til lavere kjevebenet. . . disse leddene finnes rett foran ørene og brukes når tygge, snakke og svelge faktisk lider av leddgikt i kjeven kan forveksles TMJ TMJ og leddgikt kan også forekomme samtidig i enkelte individer.
revmatoid artritt, enten forbundet med lupus eller inntreffer på egen hånd, er også en årsak til tmj og leddgikt. når revmatoid artritt begynner å påvirke kjeven, har det vanligvis allerede berørt alle andre ledd i kroppen. tilstanden kan føre til at tennene blir forskjøvet og i alvorlige tilfeller føre til at kjevebenet å fusjonere sammen, noe som gjør det ekstremt vanskelig å åpne munnen eller spise. Selv om sjeldne, traumatisk artritt er en annen mulig årsak til kjeveleddet. tilstanden kan skyldes trekke påvirket tennene eller annen stump kraft traumer involverer kjeven.
symptomer på TMJ og leddgikt kan være vanskelig å skille fra generelle tmj symptomer. hvis leddgikt er årsaken, men kan hevelse og ømhet kan være til stede og smerte foran øret muligens bli lagt merke til. smerten er også vanligvis forverret ved knuger, tygging, eller utfører en aktivitet som krever kjeve bevegelse. kjeve klikke ofte beskrevet som en sliping, rist, eller hvesing kan høres når du flytter kjeven og kan tyde på at leddene blir påvirket.
steroide anti -inflammatoriske legemidler og muskel relaxers blir vanligvis brukt til å behandle kjeveleddet og leddgikt. en splint kan også brukes til å beskytte muskel fra overforbruk og gi smertelindring. varme terapi og en myk kosthold er også nyttig for lindrende smerte og redusere ubehag forårsaket av repetitive tygging og kjeve bevegelser. utdanning kan også spille en stor rolle i vellykket behandling kjeveleddet og leddgikt, hjelpe lider forstå hvilke handlinger kan føre til ytterligere smerte. kunnskap TMJ-relaterte fysioterapi teknikker, for eksempel, kunne være i stand til å hjelpe pasienter lindre hodepine forårsaket av tilstanden og styrke kjevemusklene.
avhengig av typen leddgikt påvirker kjeven, kan en mer aggressiv behandling selvsagt være nødvendig. smittsomme leddgikt, en type som kan være forårsaket av en bakterie eller virus som sprer seg fra en annen del av kroppen, er et eksempel på en type leddgikt hvor aggressiv behandling er vanligvis nødvendig. for å hindre permanent kjeve skade, kan en antibiotika forskrives når tilstanden er mistenkt. ofte leddgikt behandling er påbegynt før laboratorieresultater bekrefter tilstand eller type infeksjon inntreffer er mottatt.
til slutt, vil riktig diagnose og behandling for kjeveleddet og leddgikt sannsynligvis avhengige av å oppsøke hjelp fra medisinske eksperter som spesialiserer seg på ansikts smerter. pasientens medisinske historie, er x- stråler, og computertomografi skanninger ofte brukt for å få en nøyaktig diagnose. hvis smertene vedvarer eller blir verre med konservative behandlingstilbud, kan kirurgi bli anbefalt å korrigere de strukturelle lidelser og felles misdannelser forårsaket av leddgikt.


Previous:nothing Next:sekundær progressiv multippel sklerose

Relaterte artikler


 • colorado tick feber
 • bipolar lidelse test
 • mitralstenose
 • kamp tretthet
 • de beste pusteøvelser for astma
 • klinisk psykologi
 • lymfoblastisk lymfom
 • de vanligste årsakene til ryggsmerter og tretthet
 • om av Epstein-Barr testing
 • tegn på høyt blodtrykk
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com