sekundær progressiv multippel sklerose

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-01-20
sekundær progressiv multippel sklerose er en subtype av den felles autoimmun lidelse som preges av stadig forverrede symptomer og kortere perioder med remisjon mellom episodene. problemer oppstår når immunsystemet angriper friske nerveceller i kroppen, forårsaker betennelse og etter hvert varige skader til deler av sentralnervesystemet (CNS). art symptomene kan variere mellom pasienter, men de fleste opplever sviktende syn, avtagende evne til å kontrollere muskelbevegelser, og konsentrasjon og hukommelsesproblemer. det er ingen kur for sekundær progressiv multippel sklerose, men medikamenter og fysioterapi kan hjelpe mange pasienter opplever lindring fra noen av sine symptomer.
vanligste symptomene på sekundær progressiv multippel sklerose er tretthet, muskelsvakhet, og redusert touch fornemmelser. svakhet og nummenhet kan påvirke en enkelt lem eller bli et organ for hele problemet. andre symptomer kan omfatte urininkontinens, episoder av mental forvirring, uskarpt syn, og seksuell dysfunksjon. i de senere stadier av sykdommen, total lammelse og funksjonshemmende kognitiv svikt kan oppstå.
en diagnose av sekundær progressiv multippel sklerose kan vanligvis gjøres basert på observerte endringer i symptomer på en rrms pasient. leger bruker veletablerte kliniske tester for å se om reflekser, visjon og følelse av berøring er verre. spesialister også bruke diagnostiske imaging tester for å se etter økt fysisk skade på deler av hjernen og andre strukturer i CNS.
behandling for sekundær progressiv multippel sklerose er forskjellig for hver pasient og avhenger av en rekke faktorer. muskelavslappende og andre anti- spastisk medisiner kan bli justert, lagt, eller fjernes fra en etablert behandlingsregime for å se om symptomene bedres. stoffer som mitoksantron, metotreksat, og interferoner blir ofte foreskrevet i et forsøk på å bremse den stadige utviklingen av nye nevrologiske problemer. pasienter kan også bli planlagt for tale og fysioterapi for å lære å overvinne fallende fysiske evner.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom IBS og gass

Relaterte artikler


 • akutt diaré
 • binyreinsuffisiens symptomer
 • Forskjellen mellom syre reflux og fordøyelsesbesvær
 • nyoppstått diabetes
 • hepatitt b carrier
 • cubital tunnel syndrom
 • årsakene til lav bentetthet
 • gamma kniv
 • situasjonsbestemt depresjon
 • hodebunnen eksem
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com