de ulike schizofreni fører

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-01-19
schizofreni er klinisk diagnostisert en mental lidelse der en person opplever vrangforestillinger, hallusinasjoner, eller episoder av unormale tanker og atferd. nevrologer og psykologer mener at det kan være mange potensielle schizofreni årsaker, men fagfolk har ofte problemer pinpointing den eksakte kilden til en pasientens woes. Eksperter generelt enige om at både biologiske og miljømessige faktorer kan bidra til sykdom. en pasient kan være genetisk disponert for tilstanden eller utvikler symptomer på grunn av en alvorlig infeksjon eller hjerneskade. mye stress og dårlig ernæring i en vordende mor er også korrelert med schizofreni i barnet sitt.
i de fleste tilfeller er det vanskelig eller umulig å fastslå at genetikk er den eneste årsaken til schizofreni i en person. forskere mener at tilstanden til en mor kan også bidra til uorden i avkommet hennes kliniske studier tyder på at stress, narkotika og alkohol, og sykdom kan alle være prenatal schizofreni årsaker når fosteret er. utsatt for miljøgifter eller ranet av viktige næringsstoffer, kan dens hjernens kjemi bli negativt påvirket. stressnivå eller infeksjoner i venter mødre er mistenkt for å resultere i utilstrekkelig eller uregelmessig fordeling av hormoner, noe som kan føre til ytterligere utviklingsspørsmål.
det er også mulig for en privatperson å utvikle schizofreni fra miljømessige årsaker senere i livet. bare lever i en hektisk, bråkete, urbane miljø synes å være en risikofaktor for schizofreni, kanskje på grunn av høyere stressnivå. luftforurensning og giftstoffer i byer kan også påvirke hjernen på måter som forskerne ennå ikke har fullt bekrefte. alvorlige infeksjoner, influensa, og kroniske luftveisproblemer er alle korrelert med økt risiko for psykiske problemer, om de ikke har blitt bekreftet som direkte schizofreni årsaker.
endelig, synes stoffmisbruk til å være blant de mest fremtredende schizofreni årsaker hos voksne. hyppig eller langvarig bruk av narkotika, spesielt kokain og metamfetamin, kan endre hjernens evne til å frigjøre og regulere visse nevrotransmittere. dette kan sette scenen for en rekke psykoser, blant annet schizofreni.
en person som viser tegn til schizofreni eller mener han eller hun kan være i faresonen for å utvikle sykdommen bør besøke en psykolog eller lege for testing. hvis diagnosen er bekreftet, har en individuell mange behandlingstilbud i form av medisiner og atferd modifikasjon terapi. med vanlig behandling, de fleste pasienter med schizofreni er mulig å behandle tilstanden og leve et normalt, sunt liv.


Previous:nothing Next:human leukocytt antigen

Relaterte artikler


 • Forholdet mellom fettlever og skrumplever
 • bærbar vann purifier
 • de ulike tennene sliping symptomer
 • mitralstenose
 • beta-sitosterol
 • de forskjellige kløe hodebunnen forårsaker
 • cervical cap
 • de vanligste årsakene til ryggsmerter og tretthet
 • lege-pasient-forholdet
 • de vanligste årsakene til oppblåsthet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com