mannlig brystkreft symptomer

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-17
mannlig brystkreft er ikke så vanlig, og de fleste menn ikke tenker mannlig brystkreft symptomer fordi forekomsten av sykdommen er sjelden. selv om sykdommen bare rammer ca 2000 menn i oss per år, er det fortsatt en viktig sykdom. kjenne symptomene er i tillegg verdifull fordi så mange menn ikke tenker å rapportere tidlige symptomer, og dette gjør dem mer sannsynlig å se sine leger når kreften er på et mer avansert stadium. åpenbart avansert stadium kreften har større risiko for metastasering eller spredning til andre deler av kroppen, og i slutten stadier av sykdommen kan ha kommet for mye å bli kurert.
selv uten disse risikofaktorene, vil noen menn får ha mannlig brystkreft symptomer og noen ganger tidligere enn i 60-årene. vanligvis det første symptomet er en klump i det ene brystet, og det er ofte lokalisert rett under brystvorten. . utføre en selvstendig eksamen en gang i måneden eller så kan hjelpe menn bli kjent med hvordan brystet føles (det er ofte enklest å gjøre dette i dusjen når huden er våt ) noen ganger en klump isn ' t merke men det er en flekk på brystet som ser annerledes ut. det kan være krøllete eller har smilehull som ikke var der før. det kan være dekket med et utslett eller røde eller skjellete. tidvis en brystvorte endringer i utseende og begynner å se invertert, eller utenfor sentrum. brystvorten kan også synes å blø fra sentrum eller har hvitaktig utflod som lett kommer ut med klemme.
disse er alle ganske vanlige mannlig brystkreft symptomer, og en av dem er en god grunn til å komme til legen for en eksamen. ennå noen menn kan fremdeles overse dem og de kan over tid utvikle andre symptomer som tyder på spredning av kreft, for eksempel kroniske smerter eller en følelse som de har influensa. vekttap som er hurtig og utilsiktet kan være et symptom, som kan en følelse av alltid tilstedeværende tretthet.
men denne tilstanden er sjelden, er det svært viktig å ikke ignorere mannlig brystkreft symptomer. like for kvinner, en selv- eksamen hver måned er den beste måten å fange ting tidlig. hvis uklart hvordan dette gjøres, bør menn spørre sine leger å vise dem hvordan du gjør en. i fravær av denne råd, kan tips fra en kone eller nær kvinnelig slektning være nyttig.


Previous:nothing Next:identifisere en Darvocet avhengighet

Relaterte artikler


 • symptomene på forstoppelse
 • hodebunnen eksem
 • sesongmessige depresjon
 • non-Hodgkins lymfom symptomer
 • skjoldbruskkjertelen hypertensjon
 • håndleddet forstuing
 • involvert i oppsetningen av brystkreft
 • amyotrofisk lateral sklerose
 • de vanligste årsakene til alvorlige smerter
 • forebygge leddgikt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com