foreldrenes fremmedgjøring

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-01-17
foreldrenes fremmedgjøring er et begrep som brukes for å beskrive de bevisste eller ubevisste handlinger av en forelder å hindre eller fremmedgjøre barnet fra hans /hennes andre forelderen. selv de beste foreldrene i lykkelige relasjoner med ektefellene kan i visse tilfeller utøver en ubevisst form for foreldrenes fremmedgjøring. si uvennlige ting om en ektefelle eller gi eksempler på ektefellens ugjerninger kan føre til at barnet skal føle seg konflikt om hans kjærlighet til begge foreldrene, og han kan dele den samme harme at ektefellen føler i det øyeblikket. vanligvis, i solide ekteskap dette skjer sjelden, og foreldre bør bare være forsiktig med å involvere barna i de uunngåelige konflikter som vil oppstå fra tid til annen mellom ektefeller
noen ganger typer alienators er delt inn i tre grupper. : naive, aktiv og besatt. naive alienators tidvis si forferdelige ting om ektefeller eller tidligere ektefeller uten å realisere deres oppførsel kan føre til foreldrenes fremmedgjøring. tendens aktive alienators til å være sinte folk som kan ha legitim grunn for mislike en tidligere eller nåværende ektefelle, og de kan piske ut på at ektefelle foran barnet, eller rett og slett blitt så sinte at de mister kontrollen et øyeblikk eller en periode og si eller gjøre ting som fremmer fremmedgjøring.
vanligvis aktive alienators kjenner deres adferd er galt, og naive de trenger å lære dette faktum. begge kan bli hjulpet gjennom rådgivning, ettersom verken skriver virkelig ønsker foreldrenes fremmedgjøring å eksistere. besatt alienators, på den annen side, er veldig klar over hva de gjør og deres handlinger er målrettet. de ikke ønsker en fortsatt relasjon mellom den andre forelderen og barnet, og de kan føle at foreldrenes nåværende eller tidligere atferd rettferdiggjør sine forsøk på fremmedgjøring.
i noen tilfeller er foreldrenes atferd obscenely dårlig, men selv under disse omstendighetene, bør mer ansvarlig mor eller far ikke forsøke fremmedgjørende oppførsel, men skal fungere med en god terapeut for å hjelpe med å finne en måte for et barn å komme til betingelser med de dårlige handlinger uakseptable mor eller far. Dette er ikke alltid mulig, og noen overordnede handlinger var eller er så fornærmende at permanent skille foreldre og barn er helt ønskelig. enda en gang, er dette en sak håndteres best med en god terapeut for å hjelpe dette barnet takle en forelders tap fra livet sitt fordi selv misbrukt barn har en tendens til å elske sine overgripere.
det er mange symptomer som kan oppstå hos barn som er ofre for foreldrenes fremmedgjøring. disse kan omfatte uberettiget og uforklarlig sinne, forvirring, å nekte å møte med en forelder, og mange andre ting. når noen mistenker denne situasjonen er oppstått, er det gode bøker som dekker emnet i stor detalj, og hjelp fra en familieterapeut kan også finne hvis atferd foreslår er en foreldrenes handlinger fremmedgjørende.
når foreldrenes fremmedgjøring er åpenbar, det er veldig viktig for terapeutisk intervensjon å skje. i det lange løp, et barn som er atskilt fra en forelder følelsesmessig kan lide sterkt. noen ganger når varetekt er delt, kan folk må gå til retten for å arrangere varetekt annerledes eller å ha dommeren mandat familievernet slik at avhenderen kan lære å stoppe hans /hennes oppførsel.


Previous:nothing Next:repetitive stress syndrom

Relaterte artikler


 • de ulike sykdommer forbundet med plasmaceller
 • esophageal akalasi
 • akne utsatt hud
 • lymfoblastisk lymfom
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • de ulike dysplasi symptomer
 • manuell rullestol
 • foregripende angst
 • bipolar lidelse test
 • ekstern gjær infeksjon
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com