sorg prosess

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-01-16
sorgen prosessen er en emosjonell og ofte fysiologisk respons på et tap. mens folk ofte forbinder denne naturlige prosessen spesielt med dødsfall, kan tap omfatte andre store forandringer i livet som skiller fra en partner, å miste et hjem, eller utvikling av en funksjonshemming. sørgende er heller ikke begrenset til mennesker, med mange dyrearter som stiller ulike former for sorg som reaksjon på tap av sine egne. under sorg, kan folk oppleve følelser som depresjon og raseri, sammen med fysiske symptomer som redusert eller økt appetitt.
mange kulturer har sosiale ritualer knyttet til tap, spesielt død, som har blitt integrert i sorg prosessen. noen medlemmer av den jødiske tro, for eksempel observere begravelser riter og sitte Shiva, en prosess hvor de fortsatt hjemme for å sørge for de døde for en viss periode av tid, imot besøkende i denne perioden å utveksle minner om den avdøde. andre kulturer kan ha regler om alt fra sorg klær til den slags aktiviteter folk kan engasjere seg i etter en tap, ofte med det formål å gi folk med tid til å behandle et tap i privat.
mens sorg er en normal reaksjon på tap, i noen tilfeller kan det bli en patologi. enkelte forskere har identifisert problemer som vedvarende eller traumatisk sorg, hvor folk opplever vesentlige nedskrivninger som følge av sorg, som er ute av stand til å arbeide eller å utvikle psykiske problemer. for disse personene, kan terapeutisk behandling være gunstig for å hjelpe dem utforske tapet og komme til forståelse med det, jobber med en sorg rådgiveren.
andre mennesker iblant finner at det hjelper å delta støttegrupper, rådgiving og andre muligheter designet for folk som opplever sorg, selv om de ikke nødvendigvis har vanskeligheter på grunn av sin sorg. møte folk som også går gjennom sorgen prosessen kan være trøstende, og kan gi folk muligheter til å nettverk sosialt med folk som har råd og nyttige ideer for å arbeide gjennom et tap. informasjon om støttegrupper og andre alternativer er ofte tilgjengelig via sykehus, hospice leverandører og psykiske helsearbeidere.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom gikt og hyperurikemi

Relaterte artikler


 • hodebunnen eksem
 • de beste pusteøvelser for astma
 • hepatitt b carrier
 • foregripende angst
 • ernæringsmessige nevropati
 • diabetisk retinopati symptomer
 • de vanligste årsakene til oppblåsthet
 • årsakene til lav bentetthet
 • de beste naturlige måter å øke serotoninnivået
 • er det en sammenheng mellom asbest og kreft i tykktarmen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com