Forholdet mellom astma og allergi

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-15
astma er en tilstand der en persons luftveiene blir betent og irritert, noe som gjør det vanskelig å puste. astmatikere kan oppleve kortpustethet, kan hvesing, brystsmerter, og hoster. utbrudd av astma oppstår for en rekke årsaker, for eksempel engasjere seg i overdreven fysisk aktivitet, puster kald luft, eller får en luftveisinfeksjon. en av de mest fremtredende medvirkende faktorer til astma symptomer, er imidlertid allergiske reaksjoner på luftbårne bakterier eller mat. astma og allergier blir ofte koblet sammen når de vurderer behandlingsalternativer og forebyggende tiltak.
når en person har en alvorlig allergi, svarer hans eller hennes kropp ved å slippe en kjemisk kalt histamin å hjelpe bekjempe patogener. histamin kan føre til nese, hals og bihuler å bli betent. irritasjon forårsaket av allergiske reaksjoner utløser astma hos personer med tilstanden. utbruddet av astma ytterligere blokker halsen og bronkiene passasjer, noe som gjør det vanskelig å puste dypt. personer kan oppleve smerte og tungpustethet passer til det punktet debilitation. symptomene vanligvis ikke avtar før allergenet er ikke lenger til stede og kroppen har en sjanse til å komme seg.
leger kan behandle astma og allergi i en rekke ulike måter. hvis en persons astmasymptomer oppstår bare når han eller hun opplever en allergisk reaksjon, kan legen fokusere behandling spesielt mot de allergenene. en pasienten kan bli pålagt å ta orale antihistaminer og decongestants eller bruke nesespray. om allergi-indusert astma symptomene vedvarer, kan individuelt behov for å motta jevnlige allergivaksinering for å hjelpe desensitize kroppen, muntlige antistoffer, eller inhalerte kortikosteroider.
astma og allergi kan ikke kureres, men de ofte avta som en person aldre og hans eller hennes immunforsvar blir bedre på å bekjempe vanlige patogener. det er mange ulike forebyggende tiltak en person kan ta for å unngå allergener og derved avverge astmaanfall. en person som vet han eller hun er allergisk mot en bestemt type mat, for eksempel peanøtter, bør sjekke produktmerker nøye for å sikre at han eller hun ikke uhell svelges det. innendørs luftbårne allergener som støv og kjæledyr dander kan kontrolleres ved hyppig housecleaning og bruke en luft filter. endelig, kan en person som er underlagt utendørs allergener som muggsopp og pollen planlegge hans eller hennes utflukter for ved overdreven patogener er på et minimum.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom temperatur og eggløsning

Relaterte artikler


 • Canavan sykdom
 • sammenheng mellom aspirin og hypertensjon
 • cervical cap
 • Forholdet mellom fettlever og skrumplever
 • rullestol batterier
 • sammenheng mellom migrene og nakkesmerter
 • sammenheng mellom hoste og KOLS
 • Forholdet mellom astma og allergi
 • de ulike dysplasi symptomer
 • de forskjellige hoftesmerter forårsaker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com