panchakarma

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-01-15
panchakarma er en rensende og avgiftende prosess i ayurvedisk medisin. denne praksisen blir ofte gjennomført i fem faser, pancha være ordet for fem, og karma er ordet for handling. disse fasene omfatter administrasjon Klyster, tar avføringsmidler, rensing av bihulene, indusere oppkast, og rensing av blodet. bare grønnsaker, hele korn, og visse drikkevarer er å bli konsumert umiddelbart før og etter panchakarma. når prosessen er fullført, er en person som antas å være åndelig og fysisk renset.
panchakarma varierer noe avhengig av hvilken institutt, lege, eller ayurveda hotellet er konsultert. denne praksisen varierer også avhengig av hvilken del av verden det praktiseres i. der det er utført, de vanlige fasene inkluderer klyster, avføringsmidler, og neseskylling. folk ofte raskt under panchakarma også, som regel bare å drikke en varm urte drikke laget med spisskummen, koriander, kanel, kardemomme, pepper og ingefær i løpet av dagen. andre naturlig drikkevarer kan også bli konsumert under faste, for eksempel en laget med varmt vann og smør, eller ghee.
purgation, eller virechana, er en universell fasett av panchakarma. i denne fasen, kan det faste skje og avføringsmidler kan gis. denne praksisen anses nyttig for rensing av mage- tarmkanalen og rengjøring giftstoffer fra leveren og galleblæren.
Klyster kan gis i en fase som kalles Basti. dette er vanligvis praktiseres daglig over en lengre spenn. Basti kan vare i inntil 30 dager. det antas å lindre ryggsmerter, kurere fordøyelsessykdommer, og fremme seksuell helse.
den nasya fasen av består av neseskylling. som Basti kan nasya finne sted hver dag i inntil 30 dager. nasya gjennomføres for å forbedre hukommelsen, øye syn, og stemme klarhet, samtidig forebygge premature hår gråning, kropp stivhet, og sinus lidelser.
to faser av panchakarma som ofte praktisert i India inkluderer vamana og raktamokshana. kvalme eller oppkast, er indusert under vamana å fjerne giftstoffer, renser luftveiene, kurere fordøyelsesbesvær, vern av fedme, og kurere forskjellige andre plager. raktakmoshana består av blod rensing, som utføres enten med skarpe instrumenter eller igler. ingen av disse øvelsene er vanligvis utført i vestlige samfunn, og vestlige ayurvediske leger ikke er sannsynlig å anbefale dem.
i siste foryngelse fase, er grønnsaker og helkorn gradvis inn igjen i dietten. fysisk og følelsesmessig helbredelse er ment å bli opplevd under foryngelse. i tillegg er det antatt at folk bør da kunne møte indre konflikter eller problemer at de har undertrykt gjennom hele livet.


Previous:nothing Next:unngå PMS hodepine

Relaterte artikler


 • Dubin-Johnson syndrom
 • om av sykehuset forsyninger
 • hepatitt b carrier
 • beta-sitosterol
 • de tidlige symptomene på multippel sklerose
 • behandle acid reflux under svangerskapet
 • pyogenic leddgikt
 • årsakene til hæl og ankel smerter
 • vanligste årsaken til medial albue smerter
 • manuell rullestol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com