Dubin-Johnson syndrom

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-01-12
en potensiell årsak til gulsott ( gulfarging av hud og det hvite i øynene) er en relativt sjelden lidelse kalt Dubin-Johnson syndrom eller idiopatisk gulsott. denne tilstanden kan ikke bli kjøpt fordi den er arvet i en autosomal recessiv mønster, noe som betyr barn bare få det hvis de får en kopi av genet som forårsaker den fra begge foreldre. syndromet er vanligvis ikke umiddelbart synlig i barndommen, og ikke kommer frem før ungene er i tenårene, da huden kan begynne å ser litt gul. forutsatt årsaken forårsaker det virkelig er Dubin-Johnson syndrom, helse ofte ikke betydelig påvirket og de fleste med denne sykdommen har en normal levetid.
tilstanden kan forverres under visse omstendigheter. folk som drikker alkohol kan ha mer alvorlige gulsott og kompromiss leveren. piller eller p- piller er tenkt å skape problemer også. graviditet er noen ganger problematiske, og noen infeksjoner kan påvirke leveren eller lage mer bilirubin oppbygging.
skjønt fjernkontrollen, det er en mulighet for at bilirubin build -up kan føre til alvorlige komplikasjoner. sin tilstedeværelse i kroppen kan selv påvirke hjernen og forårsake alvorlige problemer. men dette er usannsynlig i Dubin-Johnson syndrom og vanligvis bare mild gulsott oppdages, tilstanden må likevel følges med omhu slik at livstruende komplikasjoner ikke oppstår.
enhver opptreden av gulsott i tenårene eller barn er grunn til å se en lege. det er tankevekkende av dårlig leverfunksjon eller muligens reaksjoner på ting som medisiner, virus eller infeksjon. i sjeldne tilfeller vil en lege avgjøre at gulsott er Dubin-Johnson syndrom, men det kan sikkert tilskrives andre ting som hepatitt infeksjon.
denne sykdommen kan påvirke folk i enhver etniske eller rasemessige grupper, men det virker mest vanlig i iransk jøder og mennesker av japansk avstamning. skyldes sjeldne komplikasjoner av sykdommen, de som har blitt diagnostisert med den oppfordres til å motta genetisk veiledning før til å ha barn. tilstanden kan bare gis videre til avkom dersom begge foreldrene har en kopi av genet, og i disse tilfellene, ville det være en 25 % sjanse med hvert barn på denne sykdommen forekommende. kvinner med Dubin-Johnson syndrom har ytterligere bekymringer hvis de vil ha barn, fordi bilirubin bygge opp kan øke under svangerskapet og skape helserisiko, slik at de blir rådet til å snakke med sine leger før du tar dette skrittet.


Previous:nothing Next:hva som forårsaker kroniske ankelen smerte

Relaterte artikler


 • forebygge demens
 • symptomer på øye kreft
 • sammenheng mellom nikotin og depresjon
 • kriminalomsorgen medisinske tjenester
 • bipolar lidelse test
 • de forskjellige kløe hodebunnen forårsaker
 • bærbar vann purifier
 • kronisk bihulebetennelse symptomer
 • Forholdet mellom fettlever og skrumplever
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com