sammenheng mellom nikotin og depresjon

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-01-11
bevis fremskaffet av vitenskapelige studier tyder på at det finnes ulike forbindelser mellom nikotin og depresjon. en gruppe forskere har etablert en mulig kobling mellom ungdom nikotin bruk og voksen depresjon, et fenomen som kan oppstå fra eksponering av ennå ikke fullt utviklet ungdom hjernen til kjemikalier som finnes i nikotin. paradoksalt nok, antyder en annen studie at på grunn av sin evne til å stimulere hjernens signalstoffer, kan nikotin være nyttig i behandling av voksne depresjon. Videre er det en anerkjent sammenheng mellom tilbaketrekning fra nikotin og depresjon, som er sannsynlig forankret i både fysiske og psykologiske effekter av nikotin opphør.
derimot, antyder en liten studie fra 2006 at nikotin kan faktisk være nyttig i behandling av depresjon hos voksne. i denne studien, hadde halvparten av en gruppe av ikke -røykende personer som lider av depresjon nikotinplaster, mens den andre halvparten hadde en placebo patch. etter åtte dager, de individene som hadde hatt på seg nikotinplaster rapporterte at deres depresjon symptomer hadde lessened i alvorlighetsgrad. det antas at denne effekten kan oppstå fra nikotin tendens til å stimulere utgivelsen av ' feel- gode' nevrotransmittere som serotonin i hjernen. forskere involvert med denne studien ikke tar i bruk av skadelige nikotin -holdige tobakksvarer, men er optimistisk på muligheten for å utvikle en farmasøytisk medikament som isolerer depresjon-lindre egenskaper nikotin.
endelig, det er en lang anerkjent kobling mellom tilbaketrekning fra nikotin og depresjon. depresjon som oppstår fra tobakk opphør er sannsynlig skyldes både redusert nevrotransmitter aktivitet og ved de psykologiske effektene av å slutte en vane som mange tobakk brukere forbinder med glede, trøst og ro. denne koblingen mellom nikotin og depresjon kan vare bare inntil et individ tilpasser seg livet uten tobakk. i sjeldne tilfeller kan imidlertid en tidligere nikotin bruker trenger vedvarende faglig støtte for å håndtere depresjon.


Previous:nothing Next:tegn på høyt blodtrykk

Relaterte artikler


 • hva som forårsaker feber blemmer på leppene
 • forholdet mellom stress og diabetes
 • plexus brachialis lammelse
 • dysfagi symptomer
 • om av Epstein-Barr testing
 • foregripende angst
 • sammenheng mellom stress og hukommelsestap
 • Forskjellen mellom cerebral parese og mental retardasjon
 • akutt diaré
 • de viktigste årsakene til hjerneskader
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com