tegn på høyt blodtrykk

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-01-11
tegn på høyt blodtrykk eller hypertensjon, er ofte så subtil som skal vises eksisterende. når de gjør åpenbare, de mest iøynefallende tegn på høyt blodtrykk er svimmelhet, uskarpt syn, pusteproblemer, og en bankende puls. mindre tydelige symptomer inkluderer hodepine, neseblødning, og kvalme. de fleste individer med tidlig stadium hypertensjon ikke oppleve merkbare eller betenkelig symptomer, men noen gjør det. potensielt livstruende nivåer av høyt blodtrykk typisk gjenspeiles i en eller flere av de nevnte symptomene.
individer som ennå ikke opplever konstant, alvorlige blodtrykksnivået kan ikke realisere sin tilstand, på grunn av subtile eller ikke-eksisterende symptomer. hva symptomene gjør manifest kan være vanskelig å tolke som tegn på høyt blodtrykk. slike personer kan oppleve en økning i hodepine, for eksempel, eller har flere neseblødning. ganger, kan de oppleve en raskere hjertefrekvens som resulterer i følelsen av en bankende i brystet, halsen og hodet. de kan også oppleve uregelmessige hjerteslag. slike symptomer er trolig fortsette å manifestere om høye nivåer av blodtrykket blir mer alvorlig.
skyldes at tegn på høyt blodtrykk er notorisk vanskelige å oppdage, er det viktig at voksne være årvåken om å ha sitt blodtrykk kontrollert minst en gang hvert par år. mange tilfeller av høyt blodtrykk-saker som ellers ville gå ubemerket-er oppdaget under en rutinemessig lege besøk. uten rutinemessig sjekke ens blodtrykk, kanskje hypertensjon problemer ikke blir klart før de når alvorlige nivåer. Hvis for noe grunn et besøk til en lege er problematisk, mange dagligvarebutikker har stasjoner hvor enkeltpersoner kan sjekke sitt blodtrykk gratis eller for en symbolsk sum. disse stasjonene er i stand til å gi et generelt bilde av ens blodtrykk, men deres målinger er ikke på langt nær så nøyaktig som ved et legekontor.
visse demografiske bør være ekstra årvåken om å oppdage tegn på høyt blodtrykk. blodtrykk påvirkes av alder, noe som betyr at du som individ blir eldre, bør de derfor ta flere tiltak for å regulere og overvåke blodtrykk. blodtrykket er også påvirket av å være overvektig, og stress kan også føre blodtrykket til å stige. dietter utilstrekkelige i kalium og vitamin D, og dietter altfor mye natrium er kjent for å heve blodtrykket også.
personer som røyker tobakk eller drikke alkohol også bør være klar over at slike stoffer kan påvirke blodtrykket. gravide kvinner også har en økt risiko for hypertensjon, som kan føre til svangerskapsforgiftning, en muligens dødelig tilstand. Endelig skulle noen hvis familien har en historie med komplikasjoner med blodtrykket være ekstra årvåken om å se opp for sin egen økt risiko for å utvikle hypertensjon.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom skabb og midd

Relaterte artikler


 • mitralstenose
 • cathiodermi
 • nyre hypertensjon
 • tegn på høyt blodtrykk
 • skjoldbruskkjertelen hypertensjon
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • pancha karma
 • rullestol batterier
 • sammenheng mellom blodtrykk og alder
 • om av sykehuset forsyninger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com