lege-pasient-forholdet

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-10
lege- pasient-forholdet, skal det positivt eller negativt, er etablert i alle pågående pasient-lege interaksjoner. den kan gjøres opp av en engangs konsultasjon mellom en pasient og lege, eller den kan bestå av en serie interaksjoner over mange år. det er vanskelig å male alle slike relasjoner med noen børste fordi de kan være positiv, negativ eller nøytral, og de kan være langsiktig eller eksisterer for korte perioder av gangen. hva medisinsk eksperter generelt erkjenner er at nøytral eller enda bedre, forbedrer positive interaksjoner mellom pasienter og helsepersonell kvalitet på omsorg gjennom bedre kommunikasjon.
det er grunner til at det er usedvanlig viktig at fastleger utvikle sterke lege-pasient-forholdet ferdigheter. det mest slående er at fastleger har en tendens til å gjøre henvisninger til spesialister og kan koordinere omsorg med spesialister. sterk kunnskap om pasienten er i bruk i å gjøre de beste henvisninger og fortsetter et forhold med pasienter for å tolke en spesialist funn.
lege- pasient-forholdet kan bli styrt av bestemte regler. personvern i kommunikasjon med pasienter til leger ofte er lovfestede, slik at pasientene kan føle seg komfortabel å avsløre personlig medisinsk informasjon. leger er motet fra forfølge doble relasjoner med klienter som krysser over mellom faglig og personlig. i enkelte områder, seksuell aktivitet mellom leger og deres pasienter er ulovlig, og dette er absolutt nesten alltid sant i samspillet mellom psykiatere og klienter. slik beskyttelse, lovfestede eller ikke, er hensiktsmessig å holde forholdet fokusert på medisinske spørsmål.
når vi diskuterer lege-pasient-forholdet, beskrivelsen vanligvis fokuserer på legen, men pasienter spille en rolle også. når de søker medisinsk veiledning, kan en pasient best bidra til forholdet ved å være åpen om medisinske tilstander, prøver å unngå historiefortelling utenforliggende til medisinsk problem på hånden, og gjenværende høflig. det siste kan være vanskelig å gjøre når folk er virkelig syke, men i enkle legebesøk for check- ups, er høflig oppførsel av bruk.
pasienter kan også forbedre sine relasjoner med leger ved å vite litt om medisin. Internett har mange informative nettsteder om førstehjelp, grunnleggende sykdommer og langsiktige rammebetingelser. en velinformert pasient vil styrke lege-pasient relasjoner i alle, men disse relasjonene hvor legene er mest egoistisk og føler medisin er deres eksklusive provinsen. de fleste leger er ikke slik og støtte pasienter blir involvert og informert.


Previous:nothing Next:Kaposis sarkom

Relaterte artikler


 • solar urticaria
 • gamma kniv
 • de forskjellige kløe hodebunnen forårsaker
 • de vanligste årsakene til alvorlige smerter
 • kriminalomsorgen medisinske tjenester
 • Kaposis sarkom
 • pancha karma
 • colorado tick feber
 • binyreinsuffisiens symptomer
 • tyroidstimulerende immunglobulin
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com