Forskjellen mellom cerebral parese og mental retardasjon

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-01-08
cerebral parese og psykisk utviklingshemning er to ulike forhold som hver påvirker hjernens funksjon mens noen personer med cerebral parese kan også ha mental retardasjon, er de to forholdene ofte feilaktig brukt om hverandre. de hver har ulike symptomer, årsaker og alvorlighetsgrad. cerebral parese er en tilstand der skader i hjernen hindrer en person fra å kunne fullt ut kontrollere fysiske bevegelser, mens mental retardasjon refererer til en tilstand der en person ikke har fullt utviklet intellektuell evne i forhold til andre mennesker i hans eller hennes aldersgruppe.
mengden av kunnskap om årsakene til hver av betingelsene er en annen forskjell mellom cerebral parese og mental retardasjon. cerebral parese er tenkt å muligens være forårsaket av faktorer som forårsaker hjerneskade til et foster mens i livmoren. eller kort tid etter fødselen skaden kan være forårsaket av infeksjoner, for eksempel røde hunder, toksoplasmose, syfilis, vannkopper, eller cytomegalovirus, tilstede i forventningsfull mor under svangerskapet, hjerneslag hos fosteret på grunn av blodpropp i morkaken eller unormal blodkar, eksponering for giftstoffer under svangerskapet, eller tilfeller av viral encefalitt eller meningitt hos nyfødte. mindre er kjent om årsakene til mental retardasjon og mange anslår at i de fleste tilfeller er årsaken ukjent. mulige årsaker antas å være genetiske avvik, for eksempel arvet nevrologiske eller kromosomal lidelser.
en annen forskjell mellom cerebral parese og psykisk utviklingshemning er mulige behandlingsalternativer. cerebral parese er stive lemmer kan reduseres ved bruk av muskelavslappende medikamenter. fysisk terapi kan også iverksettes for å hjelpe en person med tilstanden trekk og gå lettere og kirurgi kan utføres i mer alvorlige tilfeller å forbedre muskel koordinering. psykisk utviklingshemning behandling består ofte av terapi eller veiledning for å hjelpe den enkelte akklimatisere seg til vanlige oppgaver og få tillit for å fullt ut gjennomføre til hans eller hennes høyeste intellektuelle kapasitet.


Previous:nothing Next:de ulike sykdommer forbundet med plasmaceller

Relaterte artikler


 • Institutional Review Board
 • pancha karma
 • forholdet mellom stress og diabetes
 • hjelpemidler sløse syndrom
 • forebygge leddgikt
 • stor celle lymfom
 • diabetisk retinopati symptomer
 • om av asbest farer
 • de beste naturlige måter å øke serotoninnivået
 • om av fibromyalgi behandlinger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com