seminoma

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-01-08
en seminoma er en type testikkelkreft. denne kreft er svært lydhøre for behandling, spesielt når fanget tidlig, og prognosen for pasienter kan være utmerket hvis de får nødvendig behandling i tide. typisk, seminomas gjøre ikke forårsake noen symptomer, og blir identifisert når menn oppdager klumper i sine testikler. personer med en historie av undescended testiklene eller testikkelkreft kreft har økt risiko for ondartet vekster som seminomas.
denne type svulst oppstår i kjønnsceller i testiklene. mens historisk foretrukket behandling har vært fjerning av de berørte testikkel, har studier vist at når seminoma er fanget tidlig, stråling eller cellegift kan være like effektivt, uten å måtte fjerne testikkel. disse svulstene er svært utsatt for stråling og kjemoterapi behandlinger og bør krympe etter flere økter. hvis det er en bekymring om dårlig respons på behandlingen, kan fjerning av testikkelen kan utforskes som et alternativ.
testikulære selvtillit eksamener anbefales for menn tillate dem å identifisere endringer som indikerer svulster og andre helseproblemer. Hvis en klump er identifisert, kan medisinsk vurdering inneholde bloodwork å sjekke hormonnivået, som visse hormoner kan stige eller falle i respons til testiklene kreft, sammen med medisinsk bildediagnostikk studier av testikkelen. denne informasjonen brukes til å utvikle en diagnose og behandlingsplan.
hvite menn i 30-årene og 40-årene er mest utsatt for å utvikle seminomas, men disse kreftformene kan dukke opp når som helst alder. er ledelse og behandling i hovedsak det samme om pasienten er 15 eller 50. en urolog og onkolog kan begge være involvert i kreftbehandling for å hjelpe en mann adresse en seminoma, sammen med andre omsorgspersoner som sykepleiere. hvis det er bekymringer om fremtidig fruktbarhet, kan en fruktbarhet spesialist konsulteres for å få mer informasjon.
disse svulstene vokser veldig sakte. de kan spre seg til lymfeknuter og andre regioner i kroppen hvis de er ikke identifisert i tide. av denne grunn, til medisinsk bildediagnostikk se etter tegn på kreft celler andre steder i kroppen er vanligvis anbefales for menn med seminoma. om kreften har spredd seg, kan mer aggressiv behandling trenger å bli forfulgt for å løse kreft. menn kan redusere risikoen for metastatisk seminoma ved å overvåke deres helse nøye og gjør en avtale for å se en lege i tilfelle av eventuelle uvanlige fysiske endringer, for å sikre tidlig identifisering og behandling for kreft.


Previous:nothing Next:colorado tick feber

Relaterte artikler


 • gjær infeksjon utslipp
 • de forskjellige hoftesmerter forårsaker
 • manuell rullestol
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • om av Epstein-Barr testing
 • om av sykehuset forsyninger
 • nyre hypertensjon
 • stor celle lymfom
 • klinisk psykologi
 • Forholdet mellom fettlever og skrumplever
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com