colorado tick feber

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-01-07
colorado tick feber ( CTF ) er en virusinfeksjon som kan overføres fra en smittet Rocky Mountain tre flåttbitt. også kjent som fjell flåtten feber, oppstår denne sykdommen først og fremst i fjellområdene i Canada og det vestlige USA. første symptomene ligner på de av mange sykdommer, men er generelt etterfulgt av en sekundær fase av høy feber er det ingen behandling for denne sykdommen, og opptil 20 % av de smittede kan måtte legges inn på sykehus.
diagnose er vanskelig siden de første symptomene ligner mange andre sykdommer. det antas at antall colorado tick feber tilfeller er sterkt underrapportert. er det ofte to stadier av feber og sykdom etter bitt av en infisert flått.
gjennomsnittet modningsperiode før symptomene utvikler er fire dager, men denne perioden kan variere fra én til 19 dager. tidlige tegn på infeksjon inkluderer en plutselig feber med hodepine, frysninger, lysømfintlighet, smerte bak øynene, og muskelsmerter. det kan også være kvalme og oppkast, sammen med magesmerter. en liten prosentandel av mennesker vil utvikle et utslett. denne første fasen varer vanligvis i to til tre dager.
etter dette, er det normalt en periode på én til tre dager med sykdomsfølelse og anoreksi, men ingen feber. feberen ofte returnerer for andre fase, sammen med en økning i de andre symptomene. denne andre perioden varer i ca to ekstra dager. de viktigste diagnostiske funksjoner er feber og en fersk bite av en hake. mens mange folk komme seg på egen hånd, kan Colorado flåtten feber være en alvorlig sykdom for små barn og eldre.
diagnose er basert på en kombinasjon av symptomer og laboratorieprøver. det er antistoffer til analysen for tilstedeværelsen av viruset, og cellekultur -systemer for å vokse viruset å bekrefte sin tilstedeværelse. er det ingen behandling for colorado flåtten feber, unntatt for hvile og smertestillende for å lindre symptomene. berørte barn bør ikke gis aspirin, men spesielt i kombinasjon med en viral infeksjon, da dette kan utløse Reyes syndrom. acetylsalisylsyre derivater kalt salisylater bør heller ikke brukes som smertestillende, fordi de kan forårsake alvorlige komplikasjoner.


Previous:nothing Next:akne utsatt hud

Relaterte artikler


 • kronisk bihulebetennelse symptomer
 • hvordan kan penger redde liv
 • paracetamol toksisitet
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • Canavan sykdom
 • symptomene på hetetokter
 • hjelpemidler sløse syndrom
 • alkoholiker kardiomyopati
 • sjenert-drager syndrom
 • hepatitt b carrier
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com