esophageal akalasi

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-01-06
esophageal akalasi, eller bare akalasi, er en øsofageal motilitetsforstyrrelser. den glatte muskulaturen i spiserøret og den sirkulære muskel som ligger i krysset mellom magesekken og spiserøret, kalt lavere esophageal sphincter, er involvert. primær esophageal akalasi ikke har noen kjent underliggende årsak, men noen tilfeller er knyttet til Chagas 'sykdom og esophageal kreft. den vanligste symptomet er vansker med å svelge, eller dysfagi. selv om flere behandlinger for symptomene er tilgjengelig, er det ingen bevist kur for denne tilstanden.
det vanskelig å svelge forårsaket av akalasi er vanligvis progressiv. utgangspunktet, en berørt person bare klarer å svelge tørrstoff, men over tid selv væsker presentere en svelge utfordring. annet vanlig symptom på esophageal akalasi er oppgulp av ufordøyd mat, som ofte oppstår når en person ligger nede. oppstøt øker risikoen for aspirasjon, som kan føre til lungebetennelse. mange pasienter også oppleve brystsmerter eller halsbrann, vanligvis under måltidene, og dette symptomet forklarer hvorfor esophageal akalasi kalles også akalasi cardiae eller kardiospasme.
diagnose av esophageal akalasi er noen ganger vanskelig fordi symptomene ligner på gastroøsofageal refluks, hiatal brokk, og andre funksjonelle lidelser. derfor ber legen vanligvis en rekke tester, inkludert barium svelge, esophageal manometry, endoskopi, endoskopisk ultralyd, og computertomografi ( CT ) av gastroøsofageal krysset. de sistnevnte tre tester er viktig i slående ut gastroøsofageal malignitet fra mulig diagnose. en barium svale er en prosedyre hvor akalasi angis med en " fugl nebb " innsnevring av gastroøsofageal krysset. i manometry, funn som peker til akalasi inkludere både esophageal aperistalsis og økt eller normal les tone som ikke klarer å slappe helt av å svelge.
behandling av esophageal akalasi innebærer medikamenter som reduserer les tone, endringer i livsstil, pneumatiske dilatasjon og kirurgiske inngrep. første-linje behandling for esophageal akalasi er pneumatisk dilatasjon, en intervensjon som innebærer plassering av en ballong i les. botulinum toxin injeksjon og nifedipin inntak kan bidra til å redusere les press. unngåelse av å spise ved sengetid og forbruk både alkohol og koffeinholdige produkter er også anbefalt.
hvis disse tiltakene ikke fungerer, kan en kirurgisk prosedyre som kalles Heller myotomy utføres. det innebærer klipping langs spiserør, starter fra Les og ned til den proksimale delen av magesekken. i denne prosedyren, kuttet bare involverer de ytre lagene av spiserøret. fundoplication, eller " innpakning " den delen av magen som kalles fundus rundt distal spiserøret, er utført for å minimalisere syre reflux.


Previous:nothing Next:sjenert-drager syndrom

Relaterte artikler


 • symptomer på øye kreft
 • alkoholiker kardiomyopati
 • symptomene på hetetokter
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • bærbar vann purifier
 • involvert i oppsetningen av brystkreft
 • hodebunnen eksem
 • esophageal akalasi
 • vanlige breastfeeding problemer
 • manuell rullestol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com