sjenert-drager syndrom

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-01-05
sjenert-drager syndrom er trolig bedre kjent under navnet multiple systemer atrofi ( MSA ). det er en sjelden lidelse som skaper økende dysfunksjon i mange av de systemene som kroppen automatisk kontroller ( autonome systemer), som puls, blodtrykk og seksuell funksjon. MSA er normalt ikke diagnostisert før folk er middelaldrende. sykdommen er progressiv, minkende funksjon av mange områder av kroppen, og til slutt bevise fatal. behandlinger for det kan bidra til å kontrollere enkelte aspekter av sykdommen, men kan ikke kurere den, og som mennesker med denne sykdommen blir stadig mer påvirket, mister de høyere mengder av funksjon i en rekke områder på kroppen.
når sjenert-drager syndrom første er manifestert, kan dens symptomene være variabel. noen av de vanligste tidlige symptomer inkluderer tap av seksuell funksjon eller libido, ekstreme humørsvingninger, endringer i balanse, og dårlig kontroll av tarmer og /eller blære. i tillegg til disse endringene, kan medisinsk eksamen finne ekstremt ustabilt blodtrykk som kan være for høyt eller for lavt. dette siste funnet er vanligvis en indikasjon på at tilstanden kan være sjenert-drager syndrom.
de fleste symptomene er manifestert som sykdommen utvikler seg. disse kan inkludere større verdifall i bevegelse, balanse og fleksibilitet, tap av evne til å svelge, delvis til total talevansker, og manglende evne til hjertets elektriske system for å kontrollere hjerterytmen. som tilstanden fortsetter, flere systemer svikter, og oftest årsak til dødsfall på grunn av svikt i luftveiene.
mens sjenert-drager syndrom ikke har en kur, det er medisiner som støtte og hjelp forlenge større grad av funksjon. Dette kan inkludere blodtrykk medisiner, noen av de samme stoffene som brukes ved Parkinsons som levodopa, medisiner for tidlige tegn på blærekontroll problemstillinger, og for menn, medisiner for å hjelpe med erektil dysfunksjon. andre behandlinger anses på senere stadier. implantere en pacemaker kan regulere hjerterytmen, og bruk av kateter til å hjelpe med blære problemer blir vanlig.
medisiner kan hjelpe gjenopprette noen funksjon, og i noen tilfeller kan medikamenter også forlenge funksjon litt. fortsatt, de fleste med denne sykdommen dør innen omtrent ti år etter diagnosen sin fordi medisiner ikke behandler den pågående atrofi av hjernen. den nedslående utsiktene gjør sin egen haster argument for fortsatt forskning på sky-drager syndrom.


Previous:nothing Next:om av sykehuset forsyninger

Relaterte artikler


 • hvordan kan penger redde liv
 • cervical cap
 • diabetes dagbok
 • de beste tipsene for å slutte koffein
 • forebygge leddgikt
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • hva som forårsaker feber blemmer på leppene
 • de ulike årsaker til akutt bekkensmerter
 • de forskjellige hoftesmerter forårsaker
 • cathiodermi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com