de vanligste årsakene til oppblåsthet

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-01-05
flatulens, er forårsaket av overdreven gass i magen og tarmene av pattedyr og andre dyr. det er folkemunne kjent som passerer gass, bryte vind, og promper, og er helt normalt. er det to hovedårsaker til flatulens. én årsak er den svelger luft, som kan skje med rask drikking, røyking tobakk eller hyperventilering den andre av de viktigste årsakene til oppblåsthet er produsert fra bakterier som normalt finnes i tarmen og tykktarmen som hjelp pause. ned ufordøyd mat. gassen er et biprodukt av tarmbakterier som det bryter ned maten, særlig sukker og polysakkarider, slik som stivelse og cellulose. hydrogen, metan og karbondioksid er et biprodukt gasser av bakterien.
visse matvarer også føre til mer gass enn andre. er matvarer som inneholder komplekse sukkerarter, slik som bønner, kål, asparges og brokkoli noen kjente årsaker til flatulens. stivelsesholdige matvarer som poteter, nudler og hvete produkter kan også føre til en økning i gass. selv rødvin og mørkt øl kan være vanlige syndebukkene.
sorbitol, er en vanlig søtningsmiddel i lav kalori mat, og fruktose, som brukes i godteri og drikkevarer, også en vanlig kilde til malabsorbion som kan føre til overdreven gass. En annen kilde til flatulens er forårsaket av laktasemangel, redusert evne til å fordøye naturlig sukker som finnes i melk og andre meieriprodukter. asiater, indianere, og de av afrikansk bakgrunn har en tendens til å ha lave nivåer av enzymet laktase, som er nødvendig for å fordøye laktose etter barndommen. forekomsten av laktasemangel også en tendens til å øke med alderen.
redusert enzym nivåer i bukspyttkjertelen eller problemer med galleblæren eller intestinal fôr kan også forårsake malabsorpsjon. evt. forhold som bremser ned fordøyelsen eller transitt gjennom tarmen, slik som forstoppelse, fører ofte mer fermentering og oppblåsthet kan økes. graviditet er også en velkjent årsak til redusert fordøyelse, og dermed mer gass er vanligvis produsert.
flatulens i seg selv er vanligvis ikke skadelig for helsen. i visse tilfeller kan imidlertid kronisk flatulens være grunn til bekymring. hvis det vedvarer eller blir ledsaget av symptomer som diaré, blod i avføringen, feber eller oppkast, kan det være best å søke legehjelp for å sikre at gass er ikke et symptom på en mer alvorlig underliggende tilstand.


Previous:nothing Next:gjær infeksjon utslipp

Relaterte artikler


 • pyogenic leddgikt
 • hepatitt b carrier
 • Forskjellen mellom syre reflux og fordøyelsesbesvær
 • de forskjellige hoftesmerter forårsaker
 • paracetamol toksisitet
 • nyre hypertensjon
 • dysfagi symptomer
 • de forskjellige kløe hodebunnen forårsaker
 • de beste tipsene for å slutte koffein
 • Institutional Review Board
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com