årsakene til søvnighet på dagtid

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-01-04
det er mange årsaker til søvnighet på dagtid, og alvorlighetsgraden kan variere fra mild utmattelse til konstant utmattelse. noen vanlige årsaker inkluderer en naturlig reaksjon på ens normal søvn syklus, eller bare mangel på tilstrekkelig søvn på en jevnlig basis. andre potensielle kilder kan være koffein, medisiner eller andre stimulerende midler mange mennesker lider av medisinske tilstander som forstyrrer søvnen og resultat i følelser av trøtthet på dagtid overdreven søvnighet på dagtid kan være alvorlige, som det kanskje. være et symptom på en søvnforstyrrelse. søvnløshet og narkolepsi er bare to eksempler på felles problemer. å avdekke årsakene til søvnighet deres, folk ofte konsultere legen sin og noen ganger deltar i søvn studier.
få en utilstrekkelig mengde søvn kan påvirke noen etter bare en natt av å være søvn-fratatt. medisinske fagfolk ofte henvise til en slik person som har en søvn underskudd som akkumuleres over tid som den lidende klarer å få nok hvile hver natt. situasjonen kan noen ganger være avhjelpes ved å få ekstra søvn på en helg eller fridag, men ofte er det likevel ikke nok til å gjøre opp for en vanlig mangel på søvn. mens noen er utsatt for søvnmangel, ungdom og skiftarbeidere er to eksempler på visse grupper av mennesker som har blitt observert opplever problemet jevnlig, på grunn av deres typiske tidsplaner og søvnvaner.
andre mulige årsaker til dagtid søvnighet kan inneholde koffein og nikotin. begge er sentralstimulerende midler som kan hemme avslappet søvn. noen typer reseptbelagte medisiner kan også ha uheldige virkninger på resten. Videre kan noen opplever alkohol som skal sederende, men det kan faktisk forstyrre søvnen når folk drikker nær sengetid. problemer kan også omfatte smertefulle medisinske tilstander som gjør det vanskelig for noen å sovne. noen eksempler inkluderer leddgikt og andre kroniske tilstander, som for eksempel astma.
i tillegg fysiske plager, som for eksempel søvnapné eller rastløs leg syndrome ( RLS ), kan forstyrre en søvn. søvnapné oppstår når noen kort slutter å puste med jevne mellomrom gjennom hele søvnsyklus, forårsaker ham eller henne til å våkne hver gang. RLS viser til irritabel eller smertefulle følelser i ens ben som forstyrrer avslappet søvn. flere typer søvnforstyrrelser kan også føre til søvnighet på dagtid. søvnløshet kan ha flere bakenforliggende årsaker, og noen av dets symptomer er manglende evne til å sovne eller å bo sover lenge nok til å føle uthvilt. narkolepsi, som refererer overdreven søvnighet på dagtid som resulterer i at man sovner om ugunstige tidspunkter, er en annen type søvn uorden.
mennesker ofte søker faglige råd for å håndtere søvnighet på dagtid. diagnostisering og behandling vanligvis varierer en persons konkrete klager. visse problemer kan bli løst ved hjem rettsmidler, for eksempel eliminere koffein sent på dagen, for eksempel. i alvorlige tilfeller kan utnytte et diagnostisk verktøy kalt Epworth søvnighet skala hjelpe en lege avgjøre om noen har en bestemt type sove uorden.


Previous:nothing Next:kronisk bihulebetennelse symptomer

Relaterte artikler


 • beta-sitosterol
 • om av asbest farer
 • vanligste årsakene til neonatal asfyksi
 • prenatal farskap test
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • involvert i oppsetningen av brystkreft
 • kjernefysisk katarakt
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • hodebunnen eksem
 • sammenheng mellom migrene og nakkesmerter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com