nyre hypertensjon

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-04
nyre hypertensjon, også kjent som renovaskulær hypertensjon, er en alvorlig medisinsk tilstand som rammer arterielt blodtrykk innenfor nyrene. i de fleste tilfeller er nyre hypertensjon forårsaket av tilstedeværelsen av plakk assosiert med aterosklerose. en vanskelig tilstand å behandle, er blodtrykk medisiner generelt administrert og kosttilskudd og livsstil endringer anbefales for renovaskulær hypertensjon.
som regel personer med hypertensjon forbli asymptomatisk, som betyr at de opplever ingen symptomer i det hele tatt. de som utvikler symptomer kan demonstrere en rekke tegn som kan omfatte vedvarende hodepine, tretthet, og arytmier. tilstedeværelse av blod i ens urin kan også være et tegn på renovaskulær hypertensjon. ytterligere indikasjoner på nyre hypertensjon kan inkluderer nedsatt kognisjon og visjon, akutt nyresvikt, og væske buildup i lungene, kjent som lungeødem.
de som utvikler nyre hypertensjon vanligvis har en historie med alvorlig hypertensjon som har vist seg å være resistent mot tradisjonell behandling eller uhåndterlig. etter en innledende fysisk undersøkelse, kan en individuell sendes for videre testing som kan omfatte imaging tester for å vurdere tilstanden og funksjonaliteten nyrene og omkringliggende arterier. administrerte testene kan omfatte magnetisk resonans angiografi ( MRA ), Doppler ultralyd, og nedsatt arteriografi. blodprøver kan også utføres for å evaluere hormon og protein nivå og sjekk for eventuelle markører som tyder på nyre dysfunksjon.
behandling for nyre hypertensjon vanligvis innebærer administrasjon av blodtrykket medisiner. personer kan bli bedt om å jevnlig overvåke deres blodtrykk; normalt blodtrykk nivåer anses å være de som registrerer under 140/90 mmHg i tillegg, bør de med renovaskulær hypertention ta alle foreskrevne medisiner som anvist og rapportere eventuelle bivirkninger før. avsluttet bruk. personer kan også bli oppmuntret til å følge gjennom med periodiske kontroller med sin lege for å overvåke tilstanden deres.
flere endringer som påvirker kosthold og livsstil kan også anbefales. enkeltpersoner kan bli pålagt å iverksette proaktive tiltak for å redusere sine kolesterol, som ofte krever en endring i maten en forbruker. for å hindre ytterligere arteriell plakk, er enkeltpersoner som regel bedt om å unngå fet mat og avstå fra overdreven alkoholbruk. røykeslutt medisiner og programmer kan anbefales for de som røyker og ønsker å slutte å redusere risikoen for ytterligere komplikasjoner
risiko forbundet med nyre hypertensjon inkluderer en økt sjanse for hjerte- problemer, blindhet. og hjerneslag. enkelte individer kan utvikle permanent nyre og arteriell skade. ytterligere komplikasjoner omfatter nyresvikt og for tidlig død. enkeltpersoner kan redusere sin risiko for nyre hypertensjon ved å gjøre sunne livsstilsvalg som reduserer risikoen for åreforkalkning. vedta en hjerte sunt kosthold og begrense ens saltinntaket også kan redusere den enkeltes risiko for hjertesykdom og høyt blodtrykk.


Previous:nothing Next:diabetisk retinopati symptomer

Relaterte artikler


 • paracetamol toksisitet
 • håndleddet forstuing
 • de vanligste revmatoid artritt tidlige symptomer
 • de beste tipsene for å slutte koffein
 • de vanligste årsakene til alvorlige smerter
 • Forskjellen mellom syre reflux og fordøyelsesbesvær
 • klinisk psykologi
 • hva som forårsaker feber blemmer på leppene
 • hepatitt b carrier
 • lokalisert sklerodermi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com