diabetisk retinopati symptomer

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-01-04
diabetisk retinopati er en potensiell komplikasjon til både type 1 og type 2 diabetes. denne lidelsen utvikler fordi svingende blodsukker kan skade blodårene i øyet. personer med diabetes er mest utsatt for dette øyesykdom hvis blodsukkernivået er ikke godt kontrollert, fordi kronisk høye nivåer av blod sukker fremme betennelse. blodkar i øynene er spesielt sårbare for denne betennelsen på grunn av sin lille størrelse og delikatesse. diabetisk retinopati symptomer kan inkludere uskarp visjon og svart, flytende flekker i synsfeltet. hvis tilstanden utvikler seg, kan delvis eller full blindhet føre.
diabetisk retinopati utvikler i to etapper, som hver har litt forskjellige diabetisk retinopati symptomer. den første stadiet kalles non-proliferativ diabetisk retinopati, og den andre kalles proliferativ retinopati. non-proliferativ diabetisk retinopati kan videre deles inn i mild, moderat og alvorlig kategorier basert på alvorlighetsgraden av øyeskader.
non-proliferativ diabetisk retinopati utvikles når kroniske høyt blodsukkernivå føre til blodkar betennelse og microaneurysms. disse er små områder av hevelse i blodårene i netthinnen. som sykdommen utvikler seg til den moderate scenen, retinale blodkar blir blokkert, og i den alvorligste fasen, blir stadig flere fartøy blokkert. i non-proliferativ scenen, diabetisk retinopati symptomene er ikke alltid tilstede. når de ser ut, symptomene vanligvis er begrenset til tåkesyn og sporadiske tilstedeværelsen av flytende sorte flekker i synsfeltet.
i proliferativ retinopati, nye blodkar begynner å vokse i netthinnen i et forsøk på å reparere skaden. disse nye fartøyene ikke forårsaker noen symptomer, men de er skjøre og utsatt for brudd. ytterligere diabetisk retinopati symptomer kan utvikle hvis disse blodårene bryte. ødelagte skip kan lekke blod og kan forårsake alvorlig synstap eller blindhet.
retinopati symptomer ta mange år å utvikle, fordi i de tidlige stadier av sykdommen, er retinal skade asymptomatisk noen ganger, ikke symptomene ikke vises før ubotelig skade har blitt gjort til netthinnen, forårsaker. synstap som ikke kan gjenopprettes. Av denne grunn er folk med diabetes oppfordres til å gjennomgå årlige øye kontroller for å bidra til å opprettholde øye helse og syn.


Previous:nothing Next:gamma kniv

Relaterte artikler


 • tyroidstimulerende immunglobulin
 • hepatitt b carrier
 • de vanligste årsakene til alvorlige smerter
 • lokalisert sklerodermi
 • om psykisk sykdom
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • alkoholiker kardiomyopati
 • de vanligste dehydrering effekter
 • pyogenic leddgikt
 • de vanligste revmatoid artritt tidlige symptomer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com