mitralstenose

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-01-03
mitralklaffstenose, også kalt mitralstenose er en valvular hjerte tilstand. tilstanden påvirker mitralklaffen av hjertet. generelt, er den primære funksjonen til ventilen til å åpne og la blod flyte mellom venstre sidige hjertekamrene. hos personer med mitralklaffstenose, er ventilen unormalt smale og ikke klarer å åpne skikkelig. denne abnormitet kan føre til blodstrømmen som skal begrenses i hele kroppen, noe som kan initiere en rekke alvorlige situasjoner.
en av de mest alminnelige årsakene til mitralstenose hos voksne er revmatisk feber. kategorisert som en inflammatorisk sykdom, utvikler revmatisk feber vanligvis etter en bout med strep hals. sykdommen i betydelig grad kan skade hjertet og spesielt mitralklaffen. i mange tilfeller kan det føre til fortykkelse eller arrdannelse i ventilen som kan hindre den fra tilstrekkelig åpning. folk vanligvis har revmatisk feber i barndommen, kan imidlertid hjerte skade gjort av sykdom ikke blir oppdaget før flere år eller tiår senere.
noen ganger, forekomster av kalsium kan linje mitralklaffen og føre til denne tilstanden. i tillegg kan mitralstenose også være forårsaket av en unormal vekst i ventilen som en svulst, men dette årsaken er ikke en spesielt vanlig en. blodpropp, men kan videre føre til en innsnevring av ventilen.
kortpustethet er en primær mitralstenose symptom. innsnevring av mitralklaffen kan føre blod til å flyte i en omvendt bevegelse. dette kan føre blod til lungene som ikke kan bare føre til pusteproblemer, men en kronisk hoste der den enkelte kan hoste opp blod. andre velkjente symptomer kan inkludere hevelse i nedre ekstremiteter, tretthet og hjertebank. små barn og babyer med denne tilstanden kan oppleve mange av de samme symptomene og kan vokse langsommere i tillegg.
kardiovaskulære tester som et elektrokardiogram ( EKG ), hjertekateterisering og ekkokardiografi kan brukes til å diagnostisere denne tilstanden. behandling kan innebære medisiner som antikoagulanter å forebygge blodpropp og diuretika for å forhindre væskeopphopning. pasienter med revmatisk feber -indusert Ved denne tilstanden kan også behandles med antibiotika. videre, varierende mitralklaffen surgeries kan gjøres for å reparere feil ventil eller å erstatte det.


Previous:nothing Next:bærbar vann purifier

Relaterte artikler


 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • de ulike tennene sliping symptomer
 • de beste tipsene for å slutte koffein
 • pyogenic leddgikt
 • paracetamol toksisitet
 • om av Epstein-Barr testing
 • klinisk psykologi
 • Forholdet mellom fettlever og skrumplever
 • de ulike årsaker til akutt bekkensmerter
 • beta-sitosterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com