Forholdet mellom fettlever og skrumplever

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-01-02
skrumplever er en irreversibel, livstruende tilstand som er en komplikasjon til fettlever sykdom karakterisert ved omfattende lever arrdannelse og betennelse. utløst av utviklingen av alkoholisk steatohepatitis ( Nash ) eller fatty leversykdom, manifesterer cirrhose med en gradvis forverring av symptomer som setter utbredt organ og blodkar funksjon. behandling for denne progressiv tilstand innebærer generelt livsstil og matvaner kombinert med riktig behandling dersom komplikasjoner oppstår.
som hovedstasjon for avgifte og filtrering av blodet, blir leverens sentrale rolle jeopardized som den mister friskt vev til arrdannelse. jo mer arrdannelse som skjer, jo mindre blod orgelet er i stand til å filtrere riktig, som kompromitterer helse ikke bare ens blod, men resten av hans eller hennes kropp. leversvikt ofte nødvendiggjør transplantasjon hvis den enkelte er å overleve. derfor er en betimelig diagnose av fettlever og skrumplever viktig for å minske ens sjansene for tidlig død.
skrumplever kan mistenkes å følge en fysisk undersøkelse og palpering av mageregionen. en oppblåst mage eller forstørret milt er ofte en avslørende tegn på cirrhose som vanligvis ber ytterligere testing for å bekrefte en diagnose. imaging tester, inkludert magnetisk resonans imaging ( MRI), kan brukes til å vurdere mageregionen og se etter noe unormalt som påvirker leveren. i de fleste tilfeller kan mistanke fettlever og skrumplever bekreftes med en leverbiopsi.
personer med alvorlige symptomer på fettlever kan ofte oppleve uttalt trøtthet, utilsiktet vekttap, og ubehag i magen. hvis venstre ubehandlet, kan tilstanden utvikle seg til skrumplever. i tillegg til de tegn på fettlever, personer med cirrhose erfaring en gradvis innsettende mer alvorlige symptomer som kan omfatte svekket kognisjon, misfarging av huden, og unormal blødning som preget av vedvarende neseblod og blod krakk.
grunn av progressiv, irreversibel art fettlever og skrumplever, blir behandlingen vanligvis sentrert på drøye ut eller bremse sykdomsutviklingen. personer med levercirrhose uunngåelig utvikle kompromittert immunitet, noe som gjør det vanskelig for kroppen å bekjempe infeksjoner. I tillegg kan de demonstrere uttalt vekttap på grunn av kroppens manglende evne til å absorbere næringsstoffer.
ofte, livsstil og matvaner er anbefalt å lindre ubehag og noen symptomer. personer kan bli oppmuntret til å slutte å drikke alkohol og spise opp en sunn diett lav på fett. i nærvær av komplikasjoner, er behandling for fettlever og skrumplever helt avhengig av art og alvorlighetsgrad av komplikasjoner. supplerende vitamin K, antibiotika, og diuretika kan være administrert å lindre sekundære problemer som oppstår ved tilstedeværelsen av fettlever og skrumplever, som for eksempel nedsatt blod koagulasjon, infeksjoner, og overdreven væskeretensjon.


Previous:nothing Next:hvordan kan penger redde liv

Relaterte artikler


 • dysfagi symptomer
 • symptomer på øye kreft
 • om av asbest farer
 • de vanligste hyponatremi årsaker
 • lokalisert sklerodermi
 • paracetamol toksisitet
 • om psykisk sykdom
 • prenatal farskap test
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • hjelpemidler sløse syndrom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com