vanligste årsakene til neonatal asfyksi

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-01-02
neonatal asfyksi, en ødeleggende tilstand der et nyfødt barn blir fratatt oksygen, er oftest forårsaket av barnefødsler selv. mor kan oppleve betydelig blodtap under inngrepet, som i sin tur reduserer mengden oksygen tilgjengelig for barnet. dette kan forverres ved morkakeløsning annen vanlig årsak til neonatal asfyksi er obstruksjon av navlestrengen, det viktigste passasjen for det ufødte barnets oksygentilførsel medisinske spørsmål som hydrocephalus og ryggmargsbrokk er. blant flere andre risikofaktorer for neonatal asfyksi.
navlestreng hindring er en annen komplikasjon som kan føre til neonatal asfyksi navlestrengen er ansvarlig for overføring av viktige næringsstoffer fra moren til barnet. høvding blant disse næringsstoffene er oksygen hvis ledningen er. komprimert, kan barnets oksygentilførselen bli alvorlig kompromittert.
flere alvorlige medisinske tilstander kan også redusere et barns oksygen forsyninger til farlige nivåer. hydrocephalus, en overflod av cerebrospinal væske i hjernen, kan avskrekke flyten av oksygen gjennom et barns kropp. nerveskader som følge av ryggmargsbrokk kan også kompromittere et spedbarns evne til å absorbere oksygen. andre relaterte medisinske problemer som kan føre til neonatal asfyksi inkludere diabetes, anencephaly, og dystoki.
i noen tilfeller kan neonatal asfyksi være et resultat av barnets svakhet til eksterne faktorer. en slik faktor er at det finnes en annen fosteret i en multippel graviditet. en foster kan være svakere enn den andre, og så det absorberer en mindre andel av den begrensede oksygentilførselen. i andre tilfeller, kan epiduralanestesi påvirke en særlig følsom barnets evne til å absorbere oksygen fra mor.
behandling neonatal asfyksi umiddelbart er av ytterste viktighet. dårlig oksygenert organer blir utsatt for skader. de påfølgende skadene kan være botemiddel i alvorlige tilfeller. i de mest ekstreme tilfellene, mangel på oksygen kan føre til at spedbarn å lide hjertestans, noe som resulterer i døden.


Previous:nothing Next:alkoholiker kardiomyopati

Relaterte artikler


 • lokalisert sklerodermi
 • hjelpemidler sløse syndrom
 • kjernefysisk katarakt
 • beta-sitosterol
 • symptomene på hetetokter
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • paracetamol toksisitet
 • dysfagi symptomer
 • tyroidstimulerende immunglobulin
 • alkoholiker kardiomyopati
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com