pleurodesis

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-02-08
pleurahulen, eller pleurahulen i brystet er omgitt av en tynn membran, kalt pleura, som er foldet over på seg selv. litt væske i dette rommet mellom disse membranene er ganske normal, men i tilfelle en pleural effusjon-når væsken begynner å bygge opp-en medisinsk prosedyre som kalles en pleurodesis kan være nødvendig for å forebygge pusteproblemer denne prosedyren er ofte utført for å hindre en gjentakelse av en ansamling av væske på grunn av visse medisinske tilstander. . en pleurodesis kan gjøres enten ved hjelp av narkose eller lokal bedøvelse, og lungene er irritert bruker enten et kjemisk eller mekanisk. denne irritasjon vil føre membraner i pleurahulen å bli irritert og utvide, og dermed etterlater lite eller ingen rom for overflødig væske.
en pleurodesis gjort ved hjelp av generell anestesi er vanligvis gjort på operasjonsbordet, mens en prosedyre gjøres ved hjelp av bare en lokalbedøvelse gjøres typisk i pasientens rom på sykehuset. i begge typer av prosedyrer, er et snitt mellom pasientens ribben, og en drenering er festet å kvitte pleurahulen av alle eller mesteparten av væsken. en kjemisk pleurodesis gjøres vanligvis ved hjelp av talkum, mens en mekanisk pleurodesis blir ofte gjort ved hjelp av en slags grov overflate.
først brukt i 1935, sette talkum inn i pleurahulen er den mest populære metoden for å utføre en pleurodesis. . . det ofte ansett for å ha den beste suksessrate andre kjemikalier som brukes under inngrepet kan også omfatte doksycyklin, quinacrine, bleomycin, og povidon jod
under en kjemisk pleurodesis, en irriterende, vanligvis talkum, settes inn i pleurahulen. i enkelte prosedyrer, avhengig av anestesi brukes, kan pasienten bli rullet, eller bedt om å rulle fra side til side og selv sette seg opp. dette vil fordele irriterende og sikre at det dekker hele plassen. de irriterte membraner vil da bli betent og svelle.
etter denne prosedyren, er det ofte moderat til alvorlig smerte, spesielt rundt innsnitt området. væsker kan bygge opp i lungene igjen, spesielt hvis pasienten tar noen form for anti- inflammatorisk narkotika for smerte, slik at pasientene er foreskrevet en smertestillende for å lindre ubehag. feber er også rapportert av mange av de pasienter som har denne type prosedyre gjort, og det anses å være en relativt vanlig bivirkning.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom serotonin og depresjon

Relaterte artikler


 • finne ut resultater fra kliniske studier
 • invasiv candidiasis
 • sammenheng mellom migrene og nakkesmerter
 • Hva populasjoner har en høyere risiko for slag
 • epidermoid carcinoma
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • om av asbest farer
 • beta-sitosterol
 • hva som forårsaker en strep faryngitt utslett
 • symptomene på candida øsofagitt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com