sammenheng mellom serotonin og depresjon

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-02-08
forholdet mellom serotonin og depresjon er sammensatt. i den enkleste forklaringen, kan lave nivåer av dette signalstoffet, som sirkulerer gjennom tarmen og det sentrale nervesystemet, direkte føre til en nedstemthet og angst forhold. denne forklaringen utelater det faktum at det finnes flere andre identifiserbare signalstoffer som påvirker humøret kjemi, som noradrenalin og GABA. i noen tilfeller trenger lave nivåer av serotonin ikke først og fremst føre til depresjon og det kan resultere fra andre utarmet nevrotransmittere eller faktorer som vitenskapen ennå ikke har identifisert.
Dessverre er serotonin og depresjon ikke alltid direkte korrelert. SSRI ikke lindre depresjon i alle mennesker med tilstanden. de kan trenge å bli erstattet med medisiner som virker på forskjellige nevrotransmittere, som den selektive serotonin og noradrenalin reopptakshemmere ( SNRI ) eller legemidler som atypiske antipsykotika som i økende grad blir fremmet for behandling motstandsdyktig depresjon. spesielt, er det noen klinikere favoriserer ikke begrepet 'behandling motstandsdyktig, « siden det synes å reflektere negativt på pasient. tilstanden synes å være resistente kun hvis lav serotonin blir sett på som den entall mulig årsak til depresjon, og de fleste fagfolk ville ikke gjøre dette feil.
en annen viktig brikke for å forstå serotonin og depresjon er at balanse er svært viktig. legge større mengder av serotonin i kroppen kan føre til en dødelig sykdom som kalles serotonergt syndrom. beløp må økes litt og folk må være forsiktige for ikke å ta mer enn ett medikament som kan heve serotoninnivået til farlige høyder.
på et lignende notat, er det noen typer depresjon som er usannsynlig å svare godt til hemming av serotonin reopptak. pasienter med bipolar eller affektive lidelser kan ha intenst negative reaksjoner til SSRI. dette mest skjer hvis de er feilaktig diagnostisert med unipolar depresjon og behandles som sådan. i bipolar hjernen, resulterer ekstra fri serotonin ofte i mani eller hypomani.
nyere diskusjon om SSRI bruk har ført til bekymring for at SSRI kan noen ganger forårsake eller utløse bipolar lidelse i de menneskene som ennå ikke har sykdommen, men kan være utsatt for det. Dette er desto mer grunn til å forstå detaljene og delikat balanse av nevrotransmittere og hvordan de kan handle på hjernen. foreløpig unndrar seg fulle forståelse av at forholdet selv den mest lært i de psykiatriske og nevrologiske feltene.


Previous:nothing Next:octuplets

Relaterte artikler


 • solar urticaria
 • lokalisert sklerodermi
 • rullestol batterier
 • sammenheng mellom temperatur og eggløsning
 • Forholdet mellom fettlever og skrumplever
 • medisinsk rullator
 • vanligste årsakene til hot nattesvette
 • nasal slimete
 • dysfagi symptomer
 • sammenheng mellom IBS og gass
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com