overvinne en frykt for leger

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-02-07
overvinne en frykt for leger, også kalt iatrophobia, er en spesielt vanskelig bestrebelser fordi behandling av en ødeleggende fobi ofte innebærer å besøke en lege. hvis mulig, er den beste måten å overvinne en frykt for leger å besøke en terapeut, som kan hjelpe komme opp med ulike strategier for å bekjempe denne frykten. når frykten er så overveldende at du besøker en terapeut er umulig, kan noen prøve å bli mindre følsom for leger ved å eksponere sitt eller seg selv til dem i ikke -medisinske sammenhenger. mens det ikke kan være mulig å fullstendig lindre angst om å besøke leger, de fleste kan få nok kontroll over sine følelser at de søker medisinsk hjelp når det trengs.
mange opplever at å bli utsatt for leger og bli mer kjent med den slags ting legene ikke kan hjelpe overvinne denne frykten. lese bøker og se dokumentarer om leger kan gi noen lettelse, særlig når leger er portrettert i et positivt lys. alternativt hengende ute i kaffebarer og barer i nærheten av sykehus, der legene utgjør en stor del av klientellet kan gi virkelige verden eksponering for leger i et trygt miljø. etter mange desensitivisering, en tur til en ekte lege kan virke forholdsvis godartet.
en mulighet for folk som lider av denne fobien er å bruke en lege som gjør hjemmebesøk. denne måten, blir pasienten behandlet i et kjent og trygt miljø, lindre minst noen av stress. uten traumer av å være omgitt av både leger og syke pasienter, kan mange mennesker med ekstrem frykt håndtere et møte med en enkelt lege i yttertøyet.
det er viktig å overvinne en frykt for leger, fordi intens iatrophobia kan føre til tilfeller der en pasient som er alvorlig syk eller skadet ikke søker behandling før det er for sent. folk flest er mer redd for å dø enn av leger, så folk flest etterhvert søke behandling, men symptomene kan være alvorlig på det tidspunktet. forsinket behandling kan være forskjellen mellom liv og død, så det er viktig å overvinne denne frykt før en faktisk hendelse inntreffer.


Previous:nothing Next:datastyrt lege ordreoppføringssystemer

Relaterte artikler


 • humant papilloma virus symptomer
 • solar urticaria
 • sammenheng mellom tenner og diaré
 • epidermoid carcinoma
 • de ulike sykdommer forbundet med plasmaceller
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • Hvor vanlig er MRSA i sykehus
 • behcet sykdom
 • plexus brachialis lammelse
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com