alkoholisk fettlever sykdom

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-02-05
alkoholisk fettlever sykdom ( afld ), også kjent som enkel steatose, er en konsekvens av overdreven alkoholbruk. når alkohol inntas, ender det opp i leveren hvor det metaboliseres. fett, vann og karbon karbondioksid er noen av sluttproduktene av metabolsk prosess og forårsake en opphopning av overdreven fett bygge opp i leveren. overflødig akkumulering og lagring av fett i leveren er den første fasen av alkoholisk leversykdom. alkoholisk fettlever sykdom kan være reversibel med tidlig oppdagelse og fullstendig avholdenhet fra alkohol.
leversykdom dekker et bredt spekter av forhold som hjemsøker folk som drikker for mye, eller som drikker svært lite, eller folk som aldri har drukket alkohol. alkoholisk fettlever sykdom er betegnelsen som brukes til å beskrive en leversykdom relatert til alkoholbruk. denne typen fettlever sykdommen rammer ofte flere kvinner enn menn, men omfatter alle aldersgrupper. det er mest fremtredende i overvekt, midt-alderen mennesker og kan ledsage forhold som forhøyet triglyserid nivåer, forhøyet kolesterol eller diabetes selv.
leveren er ansvarlig for en rekke oppgaver som for eksempel galle produksjon, filtrering og lagring av blod, metabolisme av sukker og fett, og gjør forbindelser for blodpropp og kontroll av blod volumer. når leverfunksjonen er kompromittert av overdreven fet infiltrasjon, forårsaket av overdreven alkoholbruk, symptomer på abdominal ubehag, kvalme, svakhet, sykdomsfølelse, eller til og med anoreksi kan etter hvert overflaten. mange mennesker diagnostisert med en leversykdom også erfaring gulsott, noe som er en økning i bilirubin i blodet og forårsaker gulfarging av hud og slimhinner. som en leversykdom utvikler seg, blir flere og flere kroppens systemer påvirkes.
behandlingstilbud for fatty leversykdom avhenge av om sykdommen er alkohol-indusert. for å holde alkohol -indusert fettlever sykdom fra framdrift til avansert hepatitt eller cirrhose, er fullstendig avholdenhet av alkohol imperativ. når en person blir diagnostisert med alkoholisk fettlever sykdom, leger anbefaler vekttap, en diett lav på sukker og fett, og trening. det er viktig å spise sunn mat og begynne å trene. behandling av alvorlige tilfeller av alkoholholdige og alkoholisk leversykdom kan også kreve en levertransplantasjon.


Previous:nothing Next:hvor effektive er psykoterapi for personlighetsforstyrrelser

Relaterte artikler


 • de ulike schizofreni fører
 • symptomer på øyekatarr i babyer
 • nyre hypertensjon
 • branchio Oto nedsatt syndrom
 • unngå PMS hodepine
 • multippel sklerose lesjoner
 • involvert i oppsetningen av brystkreft
 • årsakene til lav bentetthet
 • buerger sykdom
 • symptomene på hetetokter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com