hvor effektive er psykoterapi for personlighetsforstyrrelser

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-02-05
psykoterapi kan være svært effektivt for personlighetsforstyrrelser, men graden av suksess oppnådd varierer basert på pasientens opplevde type lidelse, og alvorlighetsgraden av dysfunksjon. i tilfeller av milde problemer, psykoterapi for personlighetsforstyrrelser kan ofte være fullt effektiv, rendering dysfunksjon uproblematisk i hverdagen, selv om vedlikehold med ytterligere psykoterapi kan være nødvendig. i tilfeller av alvorlig sinnslidelse, slik som kan oppstå på personer som er alvorlig bipolar, psykoterapi for personlighetsforstyrrelser alene kan ikke være helt effektiv. for folk flest, er terapi det første skritt for å oppnå mental helse, selv om det kanskje ikke helt løse problemet.
personer med udiagnostisert personlighetsforstyrrelser kan oppnå vellykket behandling gjennom terapi uten noensinne å formalisere problemet. for eksempel, kan symptomer som narsissisme, overdreven manipulering, eller til og med uberettiget optimisme bli betraktet fasetter av personlighetsforstyrrelser, men de kan også bli behandlet individuelt gjennom psykoterapi. mange mennesker søker profesjonell hjelp når livet blir for ubehagelig eller komplisert å håndtere, og disse menneskene har ofte personlighetsforstyrrelser i noen grad også. psykoterapi for personlighetsforstyrrelser i disse milde tilfeller kan være spesielt effektivt når du forsøker å forbedre livskvalitet og kan ikke engang kreve en klinisk diagnose.
en personlighetsforstyrrelse på sitt mest grunnleggende er en situasjon der en persons personlighet er forstyrrende for den sosiale orden eller gjør livet uutholdelig for pasienten. psykoterapien som fokuserer på å forbedre sunne sosiale relasjoner samlet kan ofte lette minst noen av symptomene. dessverre, når behandlingen er helt orientert innover og fokusert på å løse interne konflikter, kan fremdriften hindres. effektiv psykoterapi for personlighetsforstyrrelser krever vanligvis en vurdering av hele sosiale situasjon, samt pasientens personlige velvære.


Previous:nothing Next:eggallergi

Relaterte artikler


 • de beste pusteøvelser for astma
 • hva som foregår i en bipolar støttegruppe
 • agenesis av corpus callosum
 • glukose blodprøve
 • vanligste årsaken til medial albue smerter
 • Forholdet mellom astma og allergi
 • de vanligste symptomene på nervesmerter
 • ren OCD
 • håndleddet forstuing
 • cervikal spinal stenose
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com