årsakene til tannkjøtt infeksjon

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-02-04
Det er en rekke årsaker til tannkjøtt infeksjon. mangelfull tannpleie er langt den vanligste. andre årsaker inkluderer munn traumer, tobakk, hormon svingninger, visse medisiner, genetikk og noen sykdommer.
under svangerskapet, kvinner er mer utsatt for tyggegummi infeksjoner på grunn av hormon svingninger som gjør at tannkjøttet til å reagere forskjellig på bakterier. den samme effekten gjelder for pubertet og overgangsalder. Likeledes visse medisiner, for eksempel p-piller, steroider, kreftbehandling narkotika, antidepressiva, hjerte medisiner og anti-epilepsi legemidler, ofte føre til tannkjøtt infeksjoner fordi de endrer naturlige hormonnivåer.
et svakt immunforsvar vil ofte føre til en tannkjøtt infeksjon. dette kan være forårsaket av en nærings-mangel fra en dårlig diett eller ved en mer alvorlig sykdom. tyggegummi infeksjoner utvikle når kroppen ikke kan effektivt bekjempe av infeksjon.
er noen mennesker rett og slett mer tilbøyelige enn andre til utviklingsland tannkjøtt infeksjoner, selv med skikkelig tannpleie. det er en genetisk komponent til tannkjøttsykdom. derfor folk som har en familiehistorie med tyggegummi infeksjoner må være spesielt årvåken om rutine munnhygiene og regelmessige turer til tannlege.
symptomene tyggegummi infeksjoner inkluderer tyggis hevelse og blødning, røde tannkjøtt, avhenger dårlig ånde, smerte, pus mellom tennene og i tannkjøttet og endringer i tennene, inkludert løse tenner. behandling på alvorlighetsgraden av infeksjon. hjem rettsmidler kan være tilstrekkelig for tannkjøtt irritasjoner, men tyggegummi infeksjoner kreve en tur til tannlegen.
behandlinger for tannkjøtt infeksjoner kan innebære rengjøring, antibiotika, tannbehandling for eksempel lomme reduksjon eller tyggegummi regenerering eller, i alvorlige tilfeller, kirurgi. det er viktig for en å besøke tannlegen en gang hvis en tannkjøtt infeksjon mistenkes. forebyggende tiltak som regelmessig bruk av tanntråd og tannpuss samt hyppige profesjonelle cleanings er svært effektive i kampen mot tannkjøttsykdommer.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom tenner og diaré

Relaterte artikler


 • spinal betennelse
 • gangart lidelse
 • buerger sykdom
 • effekten av dehydrering
 • hodebunnen eksem
 • bipolar lidelse test
 • sprukket membraner
 • ansett som en alvorlig bleie utslett
 • esophageal akalasi
 • effekten av barndommen fedme
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com