årsakene til småblødninger under svangerskapet

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-02-03
småblødninger under svangerskapet har en rekke mulige årsaker. i noen tilfeller kan dette lett blødning være forårsaket av normal, ufarlig graviditet endringer, inkludert implantasjon og økt følsomhet av livmorhalsen. andre ganger kan det være forårsaket av mer alvorlige problemer som kan true helsen til mor og utvikle baby, som for eksempel abort, tubal graviditet, infeksjon, morkake problemer og for tidlig fødsel.
andre, mer seriøse, potensielle årsaker til småblødninger under svangerskapet inkluderer abort og tubal graviditet. spontanabort, eller tap av graviditet, kan starte med lette småblødninger, men det vanligvis utvikler seg til tyngre blødning og flere symptomer, som for eksempel kramper. en tubal graviditet, en potensielt livstruende tilstand der det befruktede egget implantater i egglederen, kan også forårsake småblødninger som utvikling av embryo begynner å forårsake skade på egglederen eller omliggende vev. begge disse forholdene finnes vanligvis i løpet av første trimester av svangerskapet og tap av svangerskapet er ofte uunngåelig. behandling for å sikre mors helse og sikkerhet, er imidlertid fortsatt generelt nødvendig.
visse infeksjoner kan også føre til småblødninger under svangerskapet. disse kan omfatte bakteriell vaginose, vaginal gjær infeksjoner og urinveisinfeksjoner. prompt, kan riktig behandling ofte hjelpe å løse småblødninger og hindre skade på mor og ufødte barn. uten behandling, men kan mer alvorlige komplikasjoner oppstår.
problemer med morkaken, for eksempel placenta previa og morkakeløsning, og prematur arbeidskraft kan også føre til småblødninger under svangerskapet. Disse forholdene er mer vanlig i andre og tredje trimester av svangerskapet, og som regel videre til tyngre blødning. de kan true både mors helse og livet til det ufødte barnet. avhengig av nøyaktige problemet, kan behandling hjelpe stoppe blødningen og opprettholde svangerskapet. i noen tilfeller, selv med behandling, kan tap av baby forekomme.


Previous:nothing Next:mild vannkopper

Relaterte artikler


 • Forholdet mellom astma og allergi
 • hva som forårsaker en alvorlig sinus hodepine
 • lege-pasient-forholdet
 • sammenheng mellom isjias og hoftesmerter
 • sammenheng mellom blodtrykk og alder
 • de vanligste hyponatremi årsaker
 • cubital tunnel syndrom
 • ikke-healing sår
 • chakra meditasjon
 • prenatal farskap test
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com