algophobia

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-02-02
algophobia er en overveldende og irrasjonell frykt for smerte, mulig opplevelse av smerte, eller hvilket som helst scenario der smerten kan oppstå. det er en fobi som regnes som syklisk i naturen fordi symptomene på fobien kan faktisk heve eller gjøre mer sannsynligvis tingen fryktet. med andre ord, kan symptomene på denne tilstanden som spenninger, angst, panikk og bekymring, forårsake fysisk smerte som hodepine eller muskelsmerter. tillegg kan symptomene på denne fobi også heve smerten følte noen skade eller annen smertefull tilstand. Det er pålitelig og nyttig behandling for algophobia, og det er verdt å forfølge fordi få mennesker kan gå gjennom livet uten å oppleve fysisk smerte, minst til.
måten algophobia er uttrykt kan variere litt blant enkeltpersoner. når møtt med den faktiske opplevelsen av smerte eller frykt for at smerten kan oppstå, kan en person med denne fobien lider symptomer som overflødig svette, tung pust, skjelving, en følelse av undergang, kvalme og /eller oppkast, og panikkanfall. unngå disse ubehagelige symptomene ville bety å forsøke å unngå alle situasjoner når smertene kan forekomme algophobes kan være grundige i sine vaner i enhver aktivitet som har risiko-. uansett hvor liten-for fysisk skade, eller de kan unngå slike aktiviteter helt. de kan oppleve panikk ved tanken på aktiviteter som å gå til legen for å motta en vaksinasjon eller gå til tannlegen, som kan risikere økt smerte. tillegg algophobes noen ganger overdrive smertestillende medikamenter i forsøk på å lure seg unna smerte.
det er ikke alltid klart hvordan algophobia lider reagerer på scenarier som kommer til å søke hjelp for smerte. noen kan være villig til å dra til legevakten for smertebehandling. andre kan forsinke medisinsk behandling dersom de føler smertene ville øke før den gikk ned. en algophobe kan også finne at å se på, eller lese eller høre om andre i smerte aktiverer symptomer på hans eller hennes tilstand.
hvis en person tror han eller hun har algophobia, er det flere levedyktige alternativer for behandling. arbeider med en psykoterapeut, kan algophobe bruke ulike typer atferdsterapi som eksponeringsterapi, som hjelper gradvis venne en pasient til indirekte eller direkte opplevelser av ting fryktet. dette kan være fysisk smertefull, så andre atferdsmessige terapi modeller som kognitiv atferdsterapi kan være å foretrekke. alternativer for behandling av denne fobien kan omfatte bruk av hypnose eller samtaleterapi for å hjelpe pasienter redusere angst reaksjon på opplevd smerte eller fryktet smerte. metoder for å avslutte denne fobi ta tid og arbeide for å oppnå, men mange mennesker er vellykket i stand til å avslutte sin frykt for smerte og fører mye fyldigere liv når de gjenopprette fra denne tilstanden.


Previous:nothing Next:de beste tipsene for god holdning

Relaterte artikler


 • humant papilloma virus symptomer
 • forebygge barnemishandling
 • de ulike dysplasi symptomer
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • munnsår
 • gjær infeksjon utslipp
 • stor celle lymfom
 • sammenheng mellom IBS og gass
 • sammenheng mellom skabb og midd
 • prenatal farskap test
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com