brusk tåre

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-02-01
de fleste av kroppens ledd inneholde mykt vev som kalles brusk som bidrar til å absorbere støt og beskytte endene av knoklene. en brusk tåre kan oppstå med en direkte skade, hyppig overforbruk av en felles, eller en degenerativ tilstand som leddgikt. små rifter, kan bare føre til lett ubehag og hevelse med fysisk aktivitet, men en stor rift i en stor kropp felles kan være ødeleggende. det er viktig å besøke en lege om en felles føles stiv og vondt å få en nøyaktig diagnose og sørge for at knokler og leddbånd er intakte. folk flest kan komme seg fra sine skader med hvile og medisiner, men operasjon kan være nødvendig for en dårlig brusk tåre.
tårer som er et resultat av gradvis degenerering kan ikke være merkbar med en gang. en person kan merke ømhet, hevelse og stivhet etter aktivitet som forsvinner etter noen timer med hvile. i tilfelle en akutt skade, smerte og hevelse er ofte umiddelbar. en rift i kne, hofte eller ankel kan gjøre det ubehagelig eller umulig å bære vekten.
medisinsk evaluering er viktig etter en akutt skade eller når kroniske symptomene forverres. en lege kan sjekke om en brusk tåre med følelsen felles, spør om symptomer, og tar bildebehandling skanninger. røntgenbilder og magnetisk resonans imaging tester kan avsløre brusk forringelse og eventuelle andre skader på sener, leddbånd, og bein avslutninger. behandling beslutningen er basert på alvorlighetsgraden av skaden og symptomer.
pasienter med relativt små tårer blir vanligvis gitt smertestillende medikamenter og beskjed om å hvile sine sammenføyninger i ca to uker. med isposer og holde en sår felles forhøyet kan hjelpe lindre hevelse. Når symptomene løse, kan lett trening være anbefalt å gjenoppbygge fleksibiliteten før du går tilbake til normale aktivitetsnivå.
alvorlige tårer er usannsynlig å helbrede tilstrekkelig på egen hånd, men kirurgi kan utføres for å reparere eller erstatte vev. en kirurg kan sy en tåre, implantat ny brusk vev, eller sette inn støttetiltak metall skruer i den felles med flere måneder med fysioterapi, de fleste pasienter er i stand til å komme seg etter felles operasjon
.


Previous:nothing Next:blandet tilstand

Relaterte artikler


 • nyre hypertensjon
 • stor celle lymfom
 • de forskjellige svart mold helserisiko
 • nyoppstått diabetes
 • sammenheng mellom stress og hukommelsestap
 • velge den beste behandling for perifer nevropati
 • lymphangioleiomyomatosis
 • de vanligste symptomene på nervesmerter
 • pyogenic leddgikt
 • overvinne en frykt for aldring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com