om lipider

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-08-13
Kroppen er en kompleks mysterium, og i verden for biokjemi lipider er en av de mest mystiske. Lipider er fett, og vi vet alle at å ha for mye fett i kroppen kan føre til sykdom. Men visste du bærer lipider svært avanserte funksjoner, for eksempel overføre meldinger til hjernen? De også å beskytte overflaten av planter og bistå i immunsystemet hos pattedyr

Defined

Lipider er fettsyrer og forbindelser avledet fra eller knyttet til fettsyrer. De kan ikke oppløses i vann og er oljeholdig å ta på. Human blodet inneholder lipider som hjelper utføre kroppens grunnleggende funksjoner. De to familiene av lipider i kroppens blod er kolesterol og triglyserider. Kolesterol er videre delt inn i to kategorier, gode og dårlige. Den tidligere hjelper klare blodårene, mens sistnevnte blokkerer dem. Triglyserider er estere, opprettet når syre og alkohol kombineres for å gi vann. De lagrer energi for kroppen, men er dårlig for kroppen i overkant.

Funksjon

Lipids har et bredt utvalg av funksjoner for kroppen. En anses bare nødvendig for stoffskifte og membran konstruksjon, lipider er faktisk en stor, kompleks klassifisering av komponenter med et stort utvalg av funksjoner. Faktisk er vi fortsatt lære om hva disse lipider kan gjøre. De hjelper bærer signaler til hjernen og regulere hormoner. gi andre typer lipider beskyttelse, hjelp struktur molekylær komponenter eller bistå i immunsystemet.

Typer

Mens fettsyrer er de viktigste typen av fett, det er andre varianter. Disse inkluderer voks, fosfolipider og sphingolipids, selv om listen lang og varierer mellom forskere som vi fortsatt lære om kompleksiteten av lipider. Fettsyrer bistand i stoffskiftet og neurotransmission. Voks danner et tynt lag over planter, som gir en barriere mot omverdenen. Fosfolipider gir rammen for enzymet konstruksjon. Og sphingolipids være meglere for mange cellulære funksjoner.

Viktigheten

Lipider er viktig for mennesker fordi lipid nivåer i blodet må kontrolleres. Hvis lipid nivåer gå ut av kontroll, kan det føre til koronar hjertesykdom, hjerneslag, dårlig sirkulasjon som kan føre til amputasjon, blant andre komplikasjoner. Den eneste virkelige måten å kjenne lipid nivåer er å spørre en lege for en test, spesielt hvis du er middelaldrende, røyk, eller har en familiehistorie med høyt blodtrykk eller høyt blodsukker.

Senking Lipids

Hvis du har høy risiko for å ha for mange lipider i kroppen, start ved å eliminere hydrogenert fett fra kostholdet, og redusere mettet fett. Laste opp på grønnsaker og fiberrik mat og begrense kjøtt inntak til 6 gram daglig. Bruk raps, oliven og peanøtter oljer når matlaging og trene regelmessig. Drikk med måte, og slutte å røyke umiddelbart. Hvis disse metodene ikke fungerer, spør legen din om medisiner som senker lipider.


Previous:graviditet dietter Next:hvordan å rense kolon med mat

Relaterte artikler


 • hvordan du har vellykket vektreduksjon
 • hvor å miste vekt
 • hvordan en kolon renset arbeid?
 • langsiktige effekter av phentermine
 • hvordan å bekjempe ferien bule
 • fiskeolje helsefordeler
 • hvordan å forstå nye helsefordeler av plommer
 • hvordan å kurere en migrene naturlig
 • hvordan å strekke og rulle for cadiovascular helse, og spinal smidighet
 • hvordan du kan spare penger ved å få plass og mister vekt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com