hvordan påvirker anemi barn og tenåringer?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2010-01-12

Mangel på Iron

anemi hos barn og tenåringer kan være resultatet av en serie sykdom eller sykdom, for eksempel aplastisk anemi. Mer vanlig er imidlertid anemi hos barn og tenåringer resultat av for lite jern i kosten, kalles jernmangelanemi.
Barn og ungdom trenger å ingest 8-10 mg per dag av jern. Mange, men ikke får så mye jern i sitt daglige kosthold. Dette skyldes utbredelsen av fast food i vårt samfunn, og også populariteten til kumelk, som ikke har mye jern i det.

Effekter

En mangel på jern i kosten kan føre til flere problemer. Jern er en viktig del av hemoglobin, en del av de røde blodlegemer som brukes til å frakte oksygen rundt i kroppen. Lavt jern betyr en mangel på oksygen i kroppen. Dette kan føre til blek hud, mangel på energi og kulde intoleranse i et barn eller tenåring. Mer alvorlige tilfeller av anemi kan føre til økt hjertefrekvens, som fører til svette og hjertebank, en hoven tunge og en forstørret milt.
Mens anemi er oftest forårsaket av lavt jern i kostholdet, er det også forårsaket av kraftig menstruasjon , tarm problemer (tarmen er der jern blir absorbert), sykdommer og indre blødninger. Fordi noen av disse årsakene kan være alvorlig, er det viktig å oppsøke lege dersom du tror barnet eller tenåringen kan bli blodfattig.

Oppførsel

Anemi påvirker atferd også. Irritabilitet og dårlig konsentrasjon ferdigheter er vanlige atferdsmessige symptomer hos barn og tenåringer med anemi. Disse atferd, derimot, er ofte avskrevet som vanlig hos noen barn.
Derfor, mange leger anbefaler årlig jern filmvisninger, spesielt hos små barn som er avvenning av av formel og morsmelk og videre til kumelk, og i tenåringer som går inn i puberteten. Hvis barnet er funnet å ha en jernmangel, vil legen foreslå endringer i barnets kosthold, for eksempel å spise mer jern-rik mat som spinat og andre mørkegrønne, bladrike grønnsaker. Legen kan også foreskrive en jern supplement.


Previous:hvordan man kan forebygge overvektige barn - gjøre og ikke gjøre Next:hvordan du gir dine barn vitamin d ernæring i kostholdet

Relaterte artikler


 • hvordan du bruker vekten overvåkere flex plan
 • hvordan å sammenligne hacker kosthold til andre dietter
 • fleste måltider for barn med diabetes
 • er det trygt for barn å ta fiskeolje kosttilskudd?
 • hvor å sjekk mat etiketter for hele korn
 • hvordan å mate et barn med ADHD
 • Slik følger medisinske restriksjoner for Beverly Hills kosthold
 • hvordan å lære et barn gode matvaner
 • hvordan man skiller dårlig mat og dårlig mat som ikke fortjener sitt dårlige rap
 • hvordan man kan forebygge overvektige barn - å snu trenden
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com