hvordan å slutte å drikke alkohol til overmål

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-10-21
For de fleste er regelmessig alkoholforbruk helt normalt, kontrollert og selv friske. Rødvin særlig er spioneringen for sin kraftige antioksidanter og positiv effekt på hjertet. Men når konsumert i overkant, kan alkohol være ganske skadelig, svekker dømmekraft og forårsaker uopprettelig skade på lever, hjerte, hjerne og andre organer. Hvis du føler at du spiser for mye alkohol, er her noen tiltak for å hjelpe deg å slutte å drikke til overmål

Hvordan slutte å drikke alkohol til overflødig


en.
Holde orden på alkohol inntaket for en uke, merke den tiden av dagen, humør, type alkohol konsumert, beløpet og innstillingen. For eksempel kan du skrive at du hadde fire øl med kolleger på et lykkelig time etter jobb, og at du var sliten og stresset. Dokumenterer din alkoholinntak er første skritt mot å kontrollere forbruket av den.
To.
Lær hva sunt inntak er for din høyde og vekt. Generelt, eksperter anbefaler ikke mer enn en servering av alkohol per dag for kvinner og ikke mer enn to porsjoner per dag for menn. En servering av alkohol regnes 5 oz. av vin, øl eller brennevin. Opphold innenfor disse retningslinjene vil hindre deg fra å drikke til overmål.
Tre.
Kjenn dine begrensninger. Alle tåler alkohol forskjellige. Mens porsjonsstørrelser skissert ovenfor er gode retningslinjer, det finnes alltid unntak fra regelen. For eksempel, en 100-kilos kvinne mest sannsynlig ikke vil være i stand til å håndtere samme mengde alkohol som en 250-kilos mann. Vet hva kroppen tåler og unngå å drikke mer enn du kan håndtere ansvarlig.
Fire.
Prøv forbruke ditt alkohol med maten, som bremser ned frekvensen av absorpsjon i kroppen din. Ikke drikk på tom mage.
Fem.
Lær deg å si nei. Selv drikker alkohol kan være en stor del av ditt sosiale liv, lære å si nei er et viktig skritt i å stoppe overforbruk av alkohol. Prøv å drikke vann mellom hver alkoholholdige drikker, eller kutte hardt brennevin med vann eller en spritzer å unngå å drikke til overmål.
6.
Gjør deg ansvarlig. Hvis du vet at du vil være rundt alkohol, planlegge hvor mange drinker du skal konsumere. Tips en venn eller angi en alarm på telefonen slik at du vet når du skal slutte å drikke.
7.
Hold alkohol ut av ditt hjem. Spares til en spesiell anledning, for eksempel en fest eller middag ute. Jo mindre alkohol du har rundt, jo mindre vil du bli fristet til å drikke til overmål.

Tips og advarsler


 • Spør legen din eller en lokal støtte gruppe dersom du ikke kan få alkoholforbruk under kontroll. Alkoholisme og alkoholmisbruk er svært alvorlige forhold, og bør behandles som sådan.
 • Unngå alkohol fullstendig hvis du er gravid eller ammende.


 • Previous:hvordan du gir dine barn vitamin d ernæring i kostholdet Next:hvordan å spise godt, selv på restauranter

  Relaterte artikler


 • hvordan å opprettholde en diett
 • hvordan å lage en frokost handleliste for økende vekt
 • hvordan å bruke enzymer for å forbedre helsen
 • hvordan å styrke en rotatorcuff med strikk øvelser
 • å spise mer frukt
 • hvordan du kan øke stoffskiftet og forbrenner fett og gå ned i vekt, mens på jobb
 • hvordan å identifisere en kobber-mangel
 • hvordan å se år yngre
 • hvordan å miste vekt og spise riktig
 • hvordan å gå ned i vekt etter graviditet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com