mat som inneholder vitamin d

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-05-20
Vi trenger alle å fokusere på å få nok vitamin D fra mat kilder, sol samt tilskudd for vedlikehold av god helse. Den nåværende anbefalte daglige inntak av vitamin D er 1000IU daglig for voksne, og 200 IU for spedbarn og barn.
Dessverre er mat kilder til vitamin D begrenset, noe som gjør det viktig å forstå hvordan å opprettholde tilstrekkelige nivåer av vitamin D. Vitamin D-mangel og mangel har levetid implikasjoner mot dårlig helse utfall. Men kan du få nok vitamin D fra mat kilder

trenger du:?
Vann fra springen.
muggen.
kjøleskapet.

Betydning

Det er vanskelig å få vitamin D fra mat, men det vitamin er helt nødvendig å velvære. Ifølge estimater, de fleste voksne og barn ikke få nok vitamin D. Nyere forskning tyder på at alle anstrengelser bør gjøres for å innlemme sol, kosttilskudd mat kilder til vitamin D og vitamin D som et tillegg til en generell sunn livsstil.
Historisk, er utilstrekkelige nivåer av vitamin D forbundet med autoimmune lidelser, hjertesykdom, osteoporose, periodontal sykdom, og kreft. Eldre og barn er spesielt utsatt for skader fra fall, fordi vitamin D har en sterk påvirkning fra muskel utvikling og ytelse.

Funksjon

Vitamin D er et fettløselig vitamin som krever solskinn for metabolisme. Vitamin D er sammensatt av vitamin D2 (ergocalciferol), og vitamin D3 (kolekalsiferol). Ultrafiolett B stråler konvertere vitamin D7 til D3. Gjennom en serie av kjemiske interaksjoner, er det sluttproduktet som sirkulerer i kroppen 25-hydroksyvitamin D. For å gi kroppen med fordel, må nyrene deretter konvertere 25-hydroksyvitamin D til sin aktive form, 1, 25-hydroksyvitamin D . Vitamin D er viktig for opptak av kalsium og fosfor som det er absorbert av tarmene fra bloodstrea til rette kalsium absorpsjon inn i knoklene.
Når kalsium nivåene er høyere i blodet, gjennom kosthold, og resultatene av UVB stråler, er absorpsjonen av vitamin D stimulert, setter den til god bruk.
Vitamin D er lett lagres i fett celler, noe som gjør overvektige mennesker mer utsatt for vitamin D-mangel.

Identification

Vtiamin D-mangel har lenge vært assosiert med utvikling av rakitt, en sykdom som forårsaker mykgjørende av bein og beinbrudd. Det er fortsatt en av de vanligste plager av barn i utviklingsland. Den forsterkede melk, utviklet i 1930-årene nesten eliminert forekomsten av rakitt.
Osteomalasi er et symptom på vitamin D-mangel, først manifestert ved muskelsvakhet og smerter i skjelettet.
Siden vitamin D er nødvendig for kalsium absorpsjon, identifisere vitamin D-mangel er viktig. Lave nivåer av kalsium kan føre til anfall, nummenhet rundt munnen, armer og ben, samt hånd spasmer og hjerterytme forstyrrelser.
Hyppige brudd fra mindre traume kan være en indikasjon på vitamin D-mangel hos barn og voksne.

Hensyn

The National Institute of Health (NIH) talsmenn ti til femten minutter med direkte sollys, inkludert ansikt, armer, hender eller tilbake to ganger i uken for å opprettholde tilstrekkelige nivåer av vitamin D. Men, det er ikke alltid mulig, noe som gjør mat kilder viktige. Folk som bor i øvre breddegrader er spesielt behov for å konsumere vitamin D rik mat om vinteren.
Solkrem er antatt å være en medvirkende årsak til vitamin D-mangel, forårsaker et tveegget sverd for alle som er i høy risiko eller med en historie med hudkreft engstelig for UVB stråler.
Tanning senger er ikke et godt alternativ, som de har blitt funnet å øke risikoen for hudkreft, men bruken har vært diskutert.

Forebygging /løsning

Matvarer som inneholder vitamin D er tilsatt melk, korn og fet fisk. Den beste kilden til vitamin D er fisk. villfanget versus gården hevet. Steking fisk har blitt funnet å redusere vitamin D-innhold. Makrell, sardiner og laks er høy i vitamin D. Tran er på markedet har hatt det meste av vitamin D fjernet. Ren, uraffinert tran inneholder 1360 IU's av vitamin D.
Noen orange juice er også beriket med vitamin D. Sopp er også en god kilde til vitamin D og en utmerket erstatning for kjøtt. Den eneste osten med vitamin D er sveitserost. En unse inneholder 12 IE vitamin D.
laktoseintolerante personer kan finne vitamin D i befestet soyamelk. Hermetisert rosa laks inneholder ca, 530 IE vitamin D, mens hermetisk makrell inneholder 213 IU's. Hermetisert tunfisk (i olje), inneholder 200 IE per servering. Quaker Ernæring for kvinner Instant Havregryn inneholder 154 IE vitamin D-det er OK for menn å spise den også.
Spis laks minst tre ganger i uken, også anbefalt av American Heart Association for forebygging av hjerte-og karsykdommer. Ikke bare vil hjertet nytte, men du vil bli supplere din diett med vitamin D. Igjen, se etter laks fanget i naturen. Når du velger forsterkede frokostblandinger, se på sukker innhold og andre næringsstoffer ved å lese etikettene.

Advarsel

Hvis du tar medikamenter som antiepileptika, tiaziddiuretika, kortikosteroider, nikotin, cimetidin, kolesterolsenkende midler (ezetimib), heparin, eller vekttap narkotika (Xenical og Alli), er det viktig å vite at disse medikamentene forstyrrer vitamin D absorpsjon.
Siden mat kilder til vitamin D egentlig er begrenset, er det nødvendig å gjøre en bevisst innsats for å sikre at du får nok vitamin D på daglig basis. Ta en multi-vitamin hvis du er i faresonen. De fleste multivitaminer inneholder 400IU av vitamin D. Du bør kanskje vurdere å ta en vitamin 3 ganger om dagen om nødvendig, etter å ha diskutert med legen din. Vitamin D-toksisitet, men sjeldne, kan oppstå med tilskudd på mer enn 10 000 IE /dag, noe som gjør dem ganske trygge.


Previous:hvordan påvirker anemi barn og tenåringer? Next:hva er betakaroten?

Relaterte artikler


 • hvordan å miste £ 140 i 1 år eller mindre
 • hvordan du miste vekt raskt
 • hvordan brenne 150 pounds av fett
 • hvordan en koffein pille arbeid?
 • hvordan pakke en sunn og yummy lunsj på skolen eller arbeid
 • hvordan og hvorfor du bør spise som en diabetiker, når du er slanking
 • Slik dagligvarebutikk for et glutenfritt kosthold
 • hvordan man kan kjøpe fersk fisk på markedet
 • Hvordan skjer vekttap?
 • hvordan å miste vekt og holde den av
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com