hvordan å gi en B12 injeksjon

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-08-23
Vitamin B-12, et stort molekyl som er lagret i musklene og andre organer, oppnås hovedsakelig ved å spise dyr og melkeprodukter, selv om kroppen vår gjør en liten mengde av det i mage-tarmkanalen. Å absorbere B-12, trenger vi en "hjelper molekyl" (teknisk, et glykoprotein kalt "indre faktor", utskilt av mageslimhinnen). Mens noen mennesker har et gen som forhindrer dem fra å gjøre dette iboende faktor, andre mister den evnen som de gamle. Denne mangelen på B-12 absorpsjon resultater i pernisiøs anemi. Det er to hovedmåter å få B-12 absorbert inn i våre systemer-gjennom en intranasal spray og ved intramuskulær injeksjon. Mens ideen om å gi noen (eller deg selv) en injeksjon kan virke skremmende i starten, er det ikke vanskelig

Du trenger:. .
B-12 hetteglass
Sprøyte.
Alkohol.
Bomull baller.
Band-aid.


en.
Vask hendene grundig. Pakk sprøyten hvis den er forseglet i plast. Sett den (med nål dekke på nålen), B-12 hetteglass, en bomullsdott og beholderen av alkohol på disken.
to.
Fukt vattpinne med alkohol og tørk av gummi toppen av B-12 hetteglass godt. Plukk opp sprøyten, fjern nålen dekselet og dra tilbake på stempelet for å la en mengde luft i som tilsvarer mengden av B-12 vil du bli injisere.
Tre.

Hold sprøyten i din dominerende hånd, være forsiktig med å la nålen til å ta på noe. Hold B-12 hetteglass i ikke-dominant hånd, og skyv nålen i gummi toppen. Injiser luften fra sprøyten inn i B-12 hetteglass mens hetteglasset fortsatt oppreist.
fire.
Inverter B-12 hetteglass med nålen inne i væsken. Trekk tilbake på stempelet og se merkene på sprøyten for å se mengden av B-12 som du har overført til sprøyten. Stopp når du kommer til det aktuelle beløpet. Pek siden av sprøyten å tvinge noen bobler opp og ut av sprøyten og inn i hetteglasset. Trekk kanylen fra hetteglasset og sette flasken på disken. Oppsummering din nål (bare oppsummering rene, ubrukte nåler) og sette sprøyten til side. Sørg for å tredoble sjekke dosen før du gir den.
fem.
Når du har funnet riktig intramuskulære injeksjonsstedet ved hjelp av egnede landemerker, bruke en andre bomullsdott vått med alkohol for å rense huden. Trekk huden spydighet der den ble rengjort. Med din dominerende hånd å holde nålen, mål nålen på renset området, og med en rask bevegelse som du kaster en dart, kaste nålen inn i muskelen.
Det er spesifikke områder for å gi intramuskulære injeksjoner som B-12. Sørg for å diskutere thourghly med legen din der for å gi injeksjon og hvordan å finne området nøyaktig. Injeksjonen i feil område kan føre til komplikasjoner med absorpsjon. Du kan også være mer sannsynlig å treffe bein, nerver og blodkar hvis du ikke er i riktig område.
Seks.
Trekk tilbake litt på stempelet, og se om du trekker noe blod tilbake i sprøyten. Hvis alt er klart, trykk ned på stempelet til alle B-12 har blitt overført fra sprøyten til muskelen. Det er viktig at det ikke er blod aspireres til sprøyten-hvis det er avvikle injeksjon og begynne på nytt. Hvis blodet suges inn i sprøyten, er det sannsynlig at du er i en blodåre, og vil være å gi medisiner via intravenøse metoden fremfor intramuskulært som vil endre absorpsjonshastigheten.
7.
Trekk nålen ut av muskelen raskt og umiddelbart bruke vattpinne med alkohol på den. Har den enkelte trykke ned hardt på bomull ballen i et minutt eller to. Påfør en plaster på injeksjonsstedet.

Tips og advarsler


 • Dette er en intramuskulær injeksjon, så nålen må gå dypt inn i muskelen, i motsetning til en subkutan injeksjon, for eksempel en allergi skudd, som går like under huden.
 • Hvis du må gi deg selv et B-12 injeksjon, er det lettere å gjøre det i øvre del av låret muskelen, litt mot utsiden. Pass på å avklare nøyaktig muskelen nettsted med heatlh omsorgsperson før injisering.
 • Hvis du ser blod når du drar tilbake på stempelet, har du sannsynligvis truffet en blodåre eller arterien. Trekk nålen og begynne på nytt med en ny nål, ny dosering av medisiner og et nytt område.
 • For din egen sikkerhet, har en profesjonell sykepleier eller lege instruere deg i riktig metode for å gi en B-12 injeksjon og har henne se du gjør det første gang.
 • Hvis du gir en injeksjon i setemuskelen, kontroller at det er høyt og på utsiden av rumpeballe, som hoftenervene går ned på midten av rumpeballe, og du ønsker ikke å skade den viktigste nerve.


 • Previous:hvordan påvirker anemi barn og tenåringer? Next:om økologisk tomater

  Relaterte artikler


 • hvordan stoppe beholde vann
 • hvordan holde en mat logg
 • hvordan stoppe!
 • hvordan å designe en ab rutine
 • mat som inneholder vitamin d
 • hvordan ta eple cider eddik
 • hvordan du avslutter koffein rett vei
 • hvordan å gå ned i vekt i løpet av dagen
 • hvordan å ta en multi-vitamin
 • hvordan finne sunn mat alternativer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com