om økologisk tomater

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-08-22
Flere mennesker begynner å velge økologisk mat over konvensjonelle råvarer. Nyheten om viktigheten av å spise økologisk frukt og grønnsaker sprer seg vidt og bredt. I denne dagen og alder forbrukerne blir mer utdannet om hva de putter i kroppen sin. Økologisk tomater er dyrket uten bruk av skadelige sprøytemidler eller plantevernmidler. Ifølge Organic Forbrukere Association, har plantevernmidler som DDT vært knyttet til brystkreft og andre kreftformer

Betydning

Mat som er fylt med kjemikalier er ikke bra for helsen vår. Dette gjelder spesielt i tilfelle av tomater. Den tynne huden på tomater absorberer mer kjemikalier sammenlignet med andre råvarer som gulrøtter og epler. Det er derfor det er gunstig å spise økologiske tomater.

Effekter

Studier ved University of Manchester har vist at å spise tomater beskytter huden vår fra innsiden og ut. De næringsstoffene som finnes i tomater, som lycopen, beskytter huden mot solbrenthet og andre solskader.

Hensyn

Lokalt dyrket økologisk tomater har flere vitaminer sammenliknet med konvensjonelt dyrket tomater. Produser dyrket lokalt smaker bedre og lokalt dyrket mat er mer næringsrik. Noen viktige næringsstoffer forsvinner fra shipping og bearbeiding av råvarer.

Du bør også vurdere å vaske økologiske tomater med renset vann enn vann fra springen. Kjemikalier som klor og bly har blitt funnet i vann fra springen og tomater opptre som en svamp-suge opp alt

Geografi

Organisk tomater kan dyrkes i nesten alle klima, også innendørs. . Men de har en tendens til å vokse bedre i varmere klima. Vekstsesongen er svært lang i Arizona grunn til varmere temperaturer, noe som gjør tomater et yndet godbit. Økologisk tomater er vanligvis sett i USA og Sør-Amerika.

Expert Insight

Dr. Linda Page, forfatter av "Healthy Healing, sier spise en økologisk kosthold er en av de beste tingene du kan gjøre for helsen din, særlig når det gjelder tomater. Tomater skal være et fast innslag i kostholdet ditt, spesielt hvis du bor i et varmere klima. Hun sier også at tomater, samt grønnsaker, er svært viktige kreft beskyttere: "Mat er medisin, sier hun. Hun anbefaler å spise tomater og grønnsaker rå, for å få høyest næringsinnhold ut av maten.


Previous:hvordan påvirker anemi barn og tenåringer? Next:hva er rutin?

Relaterte artikler


 • Slik lager for regnværsdager
 • hvordan gjøre enkel, sunn mat erstatninger
 • hvordan å gå ned i vekt med hoodia chaser
 • hvordan brenne kalorier bedre
 • hvordan superlade energi
 • hvordan å gå ned i vekt med diett drivstoff
 • hvordan man skal forebygge flatulens
 • hvordan å forberede ayurvedisk tridoshic dal nyttig i diaré, ibs og fordøyelsesbesvær
 • hvordan å drikke åtte glass vann om dagen
 • dietter for å redusere høyt blodtrykk
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com