hva gjør vitamin b gjør for kroppen?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-08-17
Det er åtte totalt B-vitaminer, hvorav seks er de mest essensielle. Hvert bilde gir en annen tjeneste til kroppen din, men også arbeide kollektivt. B vitaminer er avgjørende for å forvandle karbohydrater til glukose og for metabolizing fett. De bidrar til sunt hår, hud og øyne, og spiller en viktig rolle i fosterets helse og utvikling. Fordi B-vitaminer er vannløselige, bruker kroppen dem, men kan ikke lagre dem. Dette betyr at du hele tiden må fylle på forsyning med sunn mat eller kosttilskudd.

B1 eller Thiamine

Thiamine hjelper kroppen fordøye maten, men dens viktigste funksjon ligger i nervesystemet. Tiamin mangel forårsaker en tilstand kalt beriberi. Symptomer på beriberi inkluderer tap av mental klarhet, tap av kontroll over muskelbevegelser, vekttap, uregelmessig hjerterytme og muskelatrofi. Langvarig mangel fører til et forstørret hjerte. Dette vitamin er ofte funnet i befestede matvarer som korn, brød og pasta. Det er også funnet i kjøtt, kjøtt spesielt organ som nyre og lever. Du kan få også få MRE thiamine ved å legge tørkede bønner og frø til kosthold.

B2 eller Riboflavin

Hvis du har visse hudproblemer, øker B2 inntak kan være den beste løsning. Ifølge Auburn University Mat Scientist Evelyn F. Crayton, B2 (riboflavin) spiller en viktig rolle i hudens helse. Personer med B2-mangel kan ha problemer som lesjoner, fet hud og skjellete, peeling lepper. Bortsett fra hud helse, bistår dette vitamin også kroppen i fett, protein og karbohydrat metabolismen. Du kan få denne vitamin ved å spise meieriprodukter, grønne bladgrønnsaker og magert kjøtt. Det er også i forsterkede matvarer som korn, ris og pasta.

B6 eller pyridoksin

B6 er en del av kroppens produksjon av røde blodlegemer. Den hjelper deg bryte ned og bruke protein. Crayton beskriver barn med lav B6 som lider av hyper-irritabilitet, magesmerter, vekttap og mye oppkast. I voksne, manifesterer lave B6 vanligvis seg selv som en mangel på mental klarhet og økt forvirring på jevnlig basis. B6 er også befestet i korn og kornprodukter. Andre kilder omfatter svinekjøtt, kylling, fisk, tørkede bønner, nøtter og mange frukter og grønnsaker.

B12 eller Cyanocobalamin

B12 brukes i hver eneste celle i kroppen. Det hjelper formulere vårt DNA, og er et viktig element i røde blodlegemer og sunn nerve funksjon. Ifølge Crayton, kan folk med mangel på B12 erfaring mangler i skjeden som dekker synsnerven. Mangler også påvirker hjernen og ryggmargen. Symptomer inkluderer uvanlige svakhet, ledsaget av en sår tunge. B12 finnes i animalske produkter, inkludert kjøtt og meieriprodukter. Vegetarianere og veganere må ta B12 i supplement form.

Niacin

Niacin er viktig for nerve helse. Det hjelper også, sammen med andre B-vitaminer, med metabolizing ting som fett og karbohydrater. Det spiller en stor rolle i energiproduksjon og bidrar til fremme huden åndedrett. Niacin mangel føre til en hud tilstand som kalles pellagra. Pellagra irriterer også kroppens slimhinner. Folk uten nok niacin også rapportere svimmelhet og forvirring. Niacin er rikelig i korn, befestet matvarer og magert kjøtt.

Folic Acid

Folsyre er særlig viktig for kvinner som kan bli gravide. Uten tilstrekkelig nivå av dette B-vitamin, babyer er på en høy risiko for å utvikle nevralrørsdefekter, som ryggmargsbrokk. Disse kvinnene bør konsumere minst 200mcg en dag i tillegg til hva de får fra mat. Kvinner ikke i fruktbar alder, og menn trenger også folsyre fordi det bygger dine røde blodceller forsyning. Knapphet fører til anemi, en redusert følelse av smak og en rød, hoven tunge. Folsyre er rikelig i forsterkede matvarer, for eksempel korn. Det er også funnet i sitrusfrukter, grønnsaker, kjøtt og tørkede bønner.


Previous:Største protein mat Next:ernæring barer som gjør deg full

Relaterte artikler


 • Listen over oss vitamin selskaper
 • mat høyt på vitamin B-kompleks
 • hvor å miste vekt på den største taperen kosthold
 • mat høy i jern
 • hvordan du kan redusere magen størrelse
 • liste over matvarer med lav GI
 • formelen for andel av vekt tapt
 • hvordan thermogenics fungerer?
 • mat som er lite fett, lite kalorier og høy i fiber
 • Listen over hvite karbohydrater
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com