mat for en sur mage

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-06-17
En sur mage kan være forstyrrende og ubehagelig. Når symptomene er gass, oppblåsthet, forstoppelse, kramper, oppkast, diaré eller kvalme, er det best å være snill med fordøyelsessystemet, spesielt med den maten du spiser. Heldigvis finnes det noen naturlig mat rettsmidler som kan hjelpe avgjøre en sur mage, for eksempel de med en myk tekstur, samt klare væsker og noen frukter og te.

Soft-teksturert Foods

Foods med en myk tekstur er lettere for magen å behandle når det smerter. For eksempel, er havregryn et godt eksempel på lett fordøyd myk mat. Denne high-fiber behandle vil oppmuntre fordøyelseskanalen å rense det er oppskakende det, og den uløselige fiber i havregryn er en fin måte å avlaste forstoppelse. Andre soft-strukturert mat alternativer inkluderer vanlig brød eller stk saltet kjeks. Disse matvarer er lett brytes ned, hjelper få fordøyelsen tilbake på sporet.

Clear Liquids

Clear væsker som buljonger laget av kylling og grønnsaker, og også sportsdrikke, juice og vann kan bidra til å roe ned sur mage . Klar væske gi din skrantende kroppen med drivstoff til å kjempe helt til symptomene forsvinner ved å gi næringsstoffer uten å øke ubehag. Viktigst, vil disse matvarene holde deg hydratiserte, noe som er viktig i begynnelsen å føle seg bedre.

Fruit

Soft hermetisk frukt kan hjelpe en sur mage føle seg bedre. For eksempel vil hermetisk fersken eller aprikoser gi kroppen din med viktige antioksidanter som beskytter cellene. Disse vitamin-rik frukt er også lettere for magen å behandle enn friske varianter, men likevel gi næringsstoffer. I tillegg bør du kanskje prøve applesauce overstrødd med kanel, som er et naturlig, beroligende krydder for magen. Applesauce vil gi deg viktige næringsstoffer.

Tea

Urtete gi naturlige plantesteroler kjent for å lette sure mager. For eksempel, er kamille te full av antioksidanter og har antimikrobielle egenskaper, som lette magekramper, spasmer og fordøyelsesbesvær. Men hvis du har en allergi mot Ragweed, kamille te kan gjøre deg verre. Ingefær er også effektiv på å løse en sur mage. Drikker ingefær te hjelper slappe kroppen som den fortid fra bekjempelse av en sur mage. Endelig kan peppermynte bidra til å motvirke irritabel tarm og fordøyelses stress, og berolige magen.


Previous:nothing Next:nyttige tips kosthold

Relaterte artikler


 • fersk fitness tips
 • konsekvensene av å stoppe hjemkjøring av mat til eldre
 • sportsmodell kosthold
 • alkalisk kosthold mat for ph balanse
 • matvarer for å unngå med en fet galleblæren
 • matvarer for å unngå i en tyramin-diett
 • hvilke metaller er giftige for fisk dammer og hager?
 • Hvordan starter jeg en vellykket fitness Jazzercise bedrift?
 • hvor mange porsjoner med frukt og grønnsaker bør folk spise daglig?
 • Hvilke vitaminer anbefales for energi?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com