soya protein pulver helseeffekter

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-11-03
I 2005 besluttet den amerikanske Food and Drug Administration å gjennomgå sin anbefaling om at soya er bra for hjertet helse. Nyere studier har vist at mens de tar soya protein kan være bra for deg det kanskje ikke så gunstig som en gang trodde. Faktisk, kan i noen tilfeller ta soya være skadelig for helsen din. Så bli kjent med alle fakta om dette stoffet før du legger soya protein pulver til kosthold.

Heart Health

Arbeide 20-25 gram soyaprotein i din daglige diett kan bidra til å redusere kolesterolnivået, og dermed redusere risiko for hjertesykdom. Samtidig vil det ikke gjøre en betydelig nok forskjell som du kan stole på det utelukkende for å holde hjertet sunt. Til syvende og sist, bør soya protein tas som en liten del av en godt avrundet kosthold og mosjon plan.

Bone Health

Fordi soya produkter er naturlig kalsium-rike, kan de bli tatt for å øke beinhelse. Soya inneholder også magnesium og bor, mineraler som arbeider med kalsium for å øke bentettheten. De har også vist seg å redusere risikoen for brudd i tidlig post-menopausal kvinner.

Cancer

Tidlige studier har vist at soya kan være nyttig i behandling og forebygging av visse kreftformer, spesielt bryst og prostata varianter. Imidlertid har nyere studier kastet noen tvil om soya protein kamper kreftceller. Brystkreft overlevende er ofte beskjed om å holde seg unna soya-produkter når de er i remisjon. Siden data på soya effekt på kreftceller er fortsatt usikker, ta kontakt med legen din før du gjør soya protein pulver en del av kreftbehandling eller forebygging rutine.

Konklusjon

Soya protein kan være nyttig på mange måter, men det er ikke et under mat. Som alle proteiner, bør det være en del av en godt balansert kosthold og mosjon plan. Hvis du har spørsmål om hvordan soya protein pulver kan påvirke helsen din, snakk med legen din før du legger den til diett din.


Previous:nothing Next:hvordan komme i form til grunnleggende opplæring

Relaterte artikler


 • hvordan finne måter å øke stoffskiftet
 • hvordan å miste vekt og kosthold effektivt
 • hvordan å miste, og opprettholde en sunn vekt
 • hvordan å sette barnet på glutenfritt kasein-fri diett
 • Slik starter en diett i 5 enkle trinn
 • hvordan du kan redusere forbruket av bearbeidede matvarer
 • hvordan stoppe 5-HTP dekarboksylering i blodet
 • hvordan du bruker fiber til å gå ned i vekt
 • hvordan å velge sunn snacks alternativer
 • hvordan bli lykkelig i vinterklimaet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com