matinntak kalkulator for vekttap

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-10-19
Telle kalorier, og gjør at du forbrenner flere kalorier hver dag enn du spiser, er en relativt enkel måte å miste vekt. Det er viktig å holde nøyaktig telling av kalorier for alt du spiser selv. Det er mange komponenter til denne ligningen og flere alternativer du kan bruke til å holde orden på ditt daglige kaloriinntak

Beregn Kalorier Needed

Mengden av daglige kalorier du trenger er forskjellig fra de som trengs av noen andre. Legen din kan hjelp deg med å finne ut av dette, eller du kan ta kontakt med en online BMI (body mass index) og Daily Needs Kalkulator. (Se Referanser 3) Input din høyde og vekt og nivå av daglig aktivitet og det vil gi deg en grov tilnærming av hvor mange kalorier du trenger for å opprettholde vekten. Hvis du ønsker å gå ned i vekt, trenger du mindre. Hvor mye mindre avhenger av hvor fort du vil gå ned i vekt.

Beregn kalorier spist

For å vite hvor mange kalorier du har spist på en dag, trenger du kalori teller for hvert element av mat du spiser . Noen matvarer har etiketter som liste dette. For disse, husk å lese hele etiketten at av antall faktiske porsjoner du har spist. Etiketten vil fortelle deg hva som utgjør en servering og hvor mange kalorier hver visning har. Men noen matvarer ikke har etiketter. Fersk frukt, grønnsaker, kjøtt fra deli eller slakteren disken, og restaurant mat ikke kommer med mat etiketter. Det finnes nettsteder som kan hjelpe deg ved å gi deg faktisk mat etiketter for ferske matvarer som bananer, og kalori og næringsinformasjon om matvarer fra de fleste vanlige restauranter. (Se referanse 1 og ressurser 1)

kalorier fra fett, karbohydrater og protein

I tillegg kartlegger den totale kalorier, kan det være lurt å holde styr på kaloriene som kommer fra fett, karbohydrater eller proteiner. Generelt, vil du karbohydrater for å være 60 prosent av din totale kalorier, protein til kontoen for 10 til 20 prosent, og fett å gjøre opp mer enn 30 prosent av det daglige kalorier. Etiketter ofte fortelle deg hvor mange kalorier fra fett, og noen ganger også fra karbohydrater og protein. Kaloritelleren nettsteder oppført i Referanser og ressurser kan også bidra med denne informasjonen.

Holde styr på It All

Den gamle skolen metode for å holde styr på kaloriinntaket kan fortsatt være den beste: å holde en liten notisbok liste mat og kalori summer. Hvis du spiser på et sted der du ikke kan referere til kalorier, i hvert fall skrive ned mat og omtrentlig porsjonsstørrelser, og du kan slå opp i kalorier senere. Du kan også kjøpe en bok som lister opp vanlige maten kalorier hvis du ofte spiser on-the-go. Et annet alternativ er et program (eller app) som kjører på en smart telefon, hvis du har det. (Se Resources 3) Noen av disse nettstedene i Referanser og ressurser vil la deg opprette en konto og innspill maten du spiser hver dag. Disse nettstedene har fordelen av at du kan spore trender og enkelt analysere ting som kalorier fra fett. Alternativet du velger er et spørsmål om personlig preferanse, det viktigste er å velge et alternativ som du vil bruke til å holde en nøyaktig telling av kalorier.


Previous:nothing Next:øret punkteringer for vekttap

Relaterte artikler


 • hvordan man kan forebygge lav kalium i kroppen
 • hvor å miste vekt uavhengig
 • hvordan unngå hydrogenert olje
 • den beste iphone vekttap app
 • hellig basilikum herbal supplement fordeler
 • hvordan å miste buk fett med lite karbohydrater
 • personlig rensing tips
 • tid trackere for vekttap
 • hva er flytende protein?
 • hva du skal spise eller drikke for å flate ut magen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com