Atkins kosthold fakta

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-08-10
The Atkins diett har eksistert siden tidlig på 1970-tallet og det hoppe-startet lav-karbohydrat diett mani som fødte andre høy-protein dietter, som South Beach dietten. Hovedvekten er ikke på porsjonsstørrelsen eller telle kalorier, men heller om begrensing av og gradvis re-introduksjon av sunne karbohydrater. Hvis du nyte mat på denne dietten, og er ute etter raske vekttap, kan dette være dietten for deg. Først etter at du vet noen fakta om denne dietten, men du kan finne ut om dette vil være en sunn spising plan du kan feste med for livet.

Du trenger:
multivitaminer

Begrens Karbohydrater

The Atkins diett er et karbohydrat-restriktiv diett som legger vekt på proteiner og fett. . Tilhengere av denne dietten mener at de helsemessige problemene som hjemsøker millioner av amerikanere, som hjertesykdom, diabetes og fedme, er resultatet av en høy-carb besettelse. Den mest forkasta matvarer blir behandlet, raffinert korn-mat laget med sukker og bleket mel. Eksempler off-limits matvarer er mest behandlet korn og ernæringsmessig berøvet mat som bagels, muffins, smultringer og bleket-mel pasta.

Time Frame

The Atkins diett har fire faser. I induksjonsfasen, bruker du kun 20 gram karbohydrater hver dag, mens du får din næring fra magre proteinkilder (kylling og fisk), lav stivelse grønnsaker og sunt fett. Fase 2 ups din carb inntaket til ca 40 til 60 gram mens du holder fokus på sunt fett. Den pre-vedlikehold aspekt av fase 3 tillater en gradvis økning på 10 gram karbohydrater per uke, men det er stoppet hvis vekten klatrer opp igjen. Ideen er å finne matvaner du kan opprettholde for livet. Den siste fasen er i utgangspunktet å opprettholde denne dietten som du når karbohydrat likevekt --- det punktet der kroppen er drevet effektivt uten å legge ekstra pounds.

Funksjoner

På denne dietten kan du spise skinke, rødt kjøtt, egg, ost og smør. Du kan også drikke kaffe og kosthold brus. Dette betyr ikke at du bør spise disse matvarene i kvantitet. Mens fett er tillatt på denne dietten, bør du begrense inntaket av mettet fett (som kommer fra animalske produkter) og trans fett (som kommer fra bearbeidede varer), mens du øker inntaket av sunt enumettet fett (oljer, avokado og, etter andre fase, nøtter). Du bør også fokusere på lav-carb, høy-protein matvarer som fisk, kylling og kalkun.

Hensyn

The Atkins dietten hevder tilhengerne kan miste så mange som 15 pounds i de to første ukene, med den presisering at disse resultatene er ikke typiske. Grunnen til at du kan oppleve dramatiske vekttap i begynnelsen er fordi du kutter ut en masse kalorier. En grunnleggende regel vekttap er at du må forbruke færre kalorier eller forbrenner mer kalorier for å utløse et fall i pounds. Problemet kommer når mange mennesker innser at dietten er for restriktiv av visse matvarer. Da de etter hvert forsøke å legge i mer karbohydrater, går vekten opp igjen.

Advarsel

The Atkins diett er en kommersiell diett, ikke en som vil være anbefalt av de fleste leger. Det er ikke en plan som er skreddersydd for et individ, det er en generell plan som kanskje ikke fungerer for deg. Også fordi det legges vekt på en lav mengde karbohydrater, mange mennesker som følger denne dietten har problemer med å komme de nødvendige 25-35 daglige gram fiber, fører til forstoppelse og sette dem i fare for visse kreftformer. Til slutt, anbefaler National Academy of Science Institute of Medicine en balansert diett som inneholder 200-300 gram karbohydrater hver dag. The Atkins diett faller godt kort på dette nummeret.


Previous:hCG diett informasjon Next:forbrente kalorier datamaskinen surfing

Relaterte artikler


 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
 • kosthold for fedme
 • hjernen ernæring kosthold
 • metabolske endringer på en svært lav karbohydrat diett
 • inkontinens forårsaket av Metamucil
 • balsamicoeddik helsefordeler
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • vekttap over 40
 • er solsikkefrø dårlig for deg?
 • noni fordeler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com