avokadoolje helsefordeler

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-08-20
Avocado olje er blant listen over "gode oljer" som brukes i matlaging. Forbindelsene finnes i avocado olje er hentet fra den virkelige ulike fettsyrer, og mer enn halvparten av fettet i avokadoene er enumettet, som regnes blant de "gode" fettet. Avocado olje inneholder også en høy mengde vitamin E, som fungerer som en antioksidant, og plantesteroler, som kan bidra til lavere Kolesterol

Weight Control

Avocado olje kan være nyttig i å opprettholde vekten på grunn av sitt høye innhold av enumettet fett, som, i motsetning mettet fett, øker metabolismen. Fordi det er også høy i fett (90 prosent av en avocado's kalorier er avledet fra fett), skaper det en "full" følelse, noe som kan føre til mindre mat inntak, særlig av mat som kan være høy i sukker og mettet fett.

Vitaminer og mineraler

Den avocado og olje er rik på nesten 20 mineraler og vitaminer, blant annet B6, som er avgjørende for friske røde blodlegemer, nervesystemet, tannkjøtt og tenner. Andre næringsstoffer inkluderer jern, kalium, lutein og folat. Avocado olje inneholder også kalium, pantotensyre, kobber og phytonutrient lutein, noe som bidrar til å øke øyehelse som vi alder.

Antioksidanter

Avocado og avocado olje er fullpakket med flere antioksidanter, deriblant vitamin C og E, samt som beta karoten. Disse antioksidantene kan bekjempe frie radikaler som bidrar til en rekke sykdommer og tilstander. Ved å bekjempe frie radikaler, mat høy i antioksidanter gir en sunn forsvar mot grå stær, kreft, høyt kolesterol og leddgikt.

Blood Pressure

Fordi avocado olje er høy i enumettet fett og lavere i mettet og flerumettet fett, kan det være gunstig å senke blodtrykket. (Enumettet fett er det eneste fettet forbundet med å senke blodtrykket. )

Kilde til fiber

Den avocado har en høy andel av uløselig (2,7 prosent) og løselig (2,1 prosent) fiber. Det høye fiberinnholdet bidrar på en rekke måter, blant annet fordøyelsen og forebygging av enkelte kreftformer, diabetes, hjerte-og karsykdommer og høyt blodtrykk.


Previous:nothing Next:hva slags mat er dårlig for leddgikt?

Relaterte artikler


 • leveren rens diett plan
 • vitaminer til å kjøpe for sunn hud
 • best vitaminer for menn over 50
 • high-fiber, lav-fett dietter
 • hva gjør Guarana gjøre?
 • hva er raffinert sukker?
 • mat for å miste vekt
 • vekttap med ephedra
 • hva er purin mat?
 • 2200 calorie diabetiker diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com