balsamicoeddik helsefordeler

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-08-11
Aceto balsamico Tradizionale, bedre kjent som balsamico eddik, stammer over tusen år siden i Emilia-Romagna, en region i Nord-Italia. Autentisk balsamicoeddik krever en lengre aldringsprosessen. Den edle drikken var utilgjengelig for massemarkedet før 1980-tallet da produsentene utviklet en raskere metode for å produsere den. Når en dyr gourmet behandler, er balsamico eddik nå en rimelig condiment selges på de fleste dagligvarebutikker.

Som andre eddiker, er balsamico variasjon ikke bare velsmakende, men gir mange helsemessige og medisinske fordeler.

Du trenger:.
multivitaminer

historie Eddik

tyder på at babylonerne var de første til å lage eddik fra frukt i 5000 BC. Gamle sivilisasjoner i Kina og Egypt brukes eddik som konserveringsmiddel og smakstilsetning. Grekerne brukte cider eddik til å behandle luftveissykdommer. Bibelen nevner dens bruk som en medisinsk tonic. Gjennom tidene, andre kulturer ettertraktet eddik for sin astringerende og desinfiserende egenskaper. I dag er eddik vanligvis brukes i matlaging som konserveringsmiddel og som krydder. Mange mennesker fortsatt bruker eddik som en naturlig husholdning rensemiddel, skjønnhet bistand og helse enhancer.

Ferd med å gjøre balsamicoeddik

Rich, brun balsamico eddik kommer fra druer høstet sent i sesongen. Etter knuse druer, juice, eller "må", er boblet langsomt over åpen ild. Kokeprosessen fordamper det meste av vannet fra saften, etterlater en tykk, søt sirup som helles i en tønne eller tønne. Airborne gjær inn ventiler i containere begynner den naturlige prosessen med gjæring, noe som forvandler sukker til alkohol. Bakterier som virker på alkohol gjør den til eddiksyre. Væsken helles i mindre beholdere av tre hvor det aldre i minimum 12 år for å bli balsamicoeddik.

Ernæringsmessige Fordeler med balsamicoeddik

Balsamicoeddik beholdt mange av de ernæringsmessige fordelene av druene som det er gjort . Rik på mineraler, inneholder balsamico eddik 7 prosent av den anbefalte daglige behovet for kalsium, 10 prosent jern, 8 prosent magnesium, 5 prosent fosfor, kalium 8 prosent og 17 prosent mangan. Balsamico eddik er også bra for hjerte og kretsløp-den er lav i natrium, svært lav i mettet fett og har ingen kolesterol. Balsamico eddik inneholder polyfenoler, som er kjent for anti-kreft agenter.

Andre helsemessige fordeler av Eddik

Eddik er et naturlig desinfeksjonsmiddel. Det er en av de få agenter som vil drepe giftig mold. Eddik dreper også bakterier og andre bakterier, det bidrar til å gjenopprette den naturlige "ph" eller surhetsgrad, av menneskekroppen. Eddik har blitt brukt til å behandle fordøyelsesproblemer og for å redusere akne. Eddik brukes ofte som en vaginal douche og en styrkende hår produkt.

Hensyn

balsamico eddik er en smakfull og sunn supplement til salater og grønnsaker. De fleste av de 224 kalorier i en typisk servering av balsamico eddik kommer fra sukker. Dette bør tas i betraktning når man planlegger måltider for diabetikere.


Previous:lavt kolesterol diett planer Next:l 5 hydroxytryptophan bivirkninger

Relaterte artikler


 • kosten kilder av urinsyre
 • hvor mye koffein er i pulverkaffe?
 • fordelene av svart kirsebær juice
 • grunner til usunt kosthold
 • kardial diett mat
 • metabolismen som øker kosttilskudd
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
 • kosthold for fruktbarhet
 • forbrente kalorier datamaskinen surfing
 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com