best vitaminer for menn over 50

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-08-15
Som menn middelaldrende, deres ernæringsmessige behov begynne å endre. For eksempel, trenger en mann på 50 år vitamin C for å redusere sin risiko for å utvikle både lunge kreft og hjerte-karsykdommer, koenzym Q10 for å bekjempe aldersrelaterte dementias og lykopen for både prostatakreft forebygging og å tilby prostata helse-støtte. Vitaminer som er rettet mot menns helse kan tilby betydelig nytte og hjelpe en mann føre et sunt, full og produktivt liv godt inn i hans gylne årene

Vitamin C

For å redusere oddsen for kontrahering hjertesykdom eller kreft, vurdere å ta en vitamin C-tilskudd. I 1987 ble resultatene av en 25 år lang studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition, av 870 menn som deltok i studien, de menn som supplert med mer enn 83 mg vitamin C per dag, ble 64 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle lungekreft enn menn som supplert med mindre enn 63 mg per dag. Den anbefalte daglige inntak (RDI) av vitamin C for menn 19 år og eldre er 90 mg, for menn som røyker, er RDI 125 mg.

Vitamin E

For å bekjempe sannsynligheten for å utvikle hjerte-og karsykdom og redusere risikoen for å utvikle aldersrelatert demens og kreft, bør du vurdere å supplere med antioksidanter, fettløselige næringsstoffer vitamin E. rolle av vitamin E i forebygge mange sykdommer har vært forsket voldsomt i de siste to tiårene. En studie, publisert i 1993 i New England Journal of Medicine, fant at menn som spiste høyere inntak av vitamin E (60 IE) senket sin risiko for koronarsykdom enn menn som spiste mindre enn 7. 5 IU per dag. RDI for vitamin E er satt til 22,5 IE for menn 19 år og eldre.

Lycopene

For prostata-støtte og beskytter mot prostatakreft, vurdere å supplere med 8 til 10 mg av antioksidanten lycopene caretonoid daglig . Resultatene av en studie utført av Institutt for Urologi ved St George's Hospital i London i 2002 og utgis av Nature Publishing Group demonstrert at supplere med lykopen bidratt til å hemme veksten av svulster hos menn som hadde prostatakreft. Selv om det ikke foreligger noe RDI for lycopene, typisk forbruker 8-10 mg daglig kan tilby både kreft forebygging og prostata støtte.

Koenzym Q10

For å beskytte mot utvikling av hjerte-og karsykdommer og høyt blodtrykk og redusere oddsen for å utvikle nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers og Parkinsons sykdom, bør du vurdere å supplere med koenzym Q10. Selv om ingen RDI finnes for CoQ10, foreslår Linus Pauling Institute ta 100-300 mg daglig. En 1999 studie publisert i tidsskriftet Biofactors viste at i de med hypertensjon og koronarsykdom, supplere med 60 mg av CoQ10 to ganger daglig bidratt til at både diastolisk og systolisk blodtrykk.

Vitamin B12 og folsyre

Vitamin B12 er nødvendig for mange funksjoner i kroppen, og det er en vanlig mangel for mange menn over 50 år. Selv nødvendig for kroppen å kunne bruke jern riktig, er vitamin B12 også benyttes for røde blodlegemer, og er en viktig komponent for et godt fungerende nervesystem. Folsyre er nødvendig for å danne både røde og hvite blodlegemer, det virker sammen med vitamin B12 for å forbrenne protein. Supplere med vitamin B12 kan bistå i forsvaret mot hjerte-og karsykdommer samt Alzheimers og muligens andre former for demens, spesielt når kombinert med tilskudd av folsyre. En studie som ble publisert i det medisinske tidsskriftet Neurology fant at personer som hadde lavere nivåer av enten folsyre eller vitamin B12 var 50 prosent større sannsynlighet for å gi etter for Alzheimers sykdom. RDI for folsyre er 400 mcg per dag for menn over 19. For vitamin B12, den RDI for menn 50 og eldre er 2,4 mcg.

Tips og advarsler

Alltid snakke med helsepersonell før du starter en vitamin diett, spesielt hvis du er på statin narkotika eller andre kolesterol- senking medisiner. Ta aldri mer enn den anbefalte dosen av vitamin eller mineral. Les alltid pakningen grundig på doseanbefalinger.


Previous:define omega 6 Next:gode kilder til protein

Relaterte artikler


 • lett trening har tenkt å gå ned i vekt
 • kardial diett mat
 • raskt vekttap hemmeligheter
 • alt du trenger å vite om 7-dagers diett
 • best vitaminer for menn over 50
 • lavt kolesterol diett planer
 • gode kilder til protein
 • gresskar frø olje fordeler
 • define omega 6
 • mat kilder til co q enzym 10
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com