define omega 6

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-08-15
Omega-6 er en umettet fettsyre som har en karbon-karbon dobbeltbinding i n-6 stilling (det sjette bånd fra slutten av lipid-kjeden). Omega-6 finnes naturlig i mange matvarer, og høye nivåer av omega-6 inntak kan øke sannsynligheten for flere kreftformer og motvirke de helsemessige fordelene av omega-3 fettsyrer. Noen ernæringseksperter mener at forholdet mellom omega-6 og omega-3 inntak er nøkkelen til sunnhet, i stedet bestemt beløp enten næringsstoffer

Du trenger:.
Food journal.
Næringspyramiden.

Fôr Kilder

Omega-6 fettsyrer finnes i flere mat-oljer, inkludert solsikke, palmer, soyabønner og de fleste vegetabilske oljer. De er også funnet i egg, avocado, fjørfe og nøtter. Fordi mange bearbeidet mat er laget med soyaolje eller vegetabilsk olje, har kosthold steget dramatisk og omega-6 fettsyrer kan nå finnes i rask mat, kjeks, småkaker og snacks.

Typer

Det er ni typer omega-6 fettsyrer. I ingen spesiell rekkefølge, de er: Adrenic syre, Docosadienoic syre, Docosapentaenoic syre, linolsyre, Arakidonsyre, Gamma-linolensyre, Dihomo-gamma-linolensyre, Calendic syre og Eicosadienoic syre.

Innvirkning på helse

Når fordøyd, kroppen bruker omega-6 fettsyrer å konstruere hormoner. Disse hormonene er brukt av immunsystemet til å øke betennelse, og også for blodpropp og celle reproduksjon. Omega-3 fettsyrer har motsatt effekt, det er derfor det er viktig å balansere inntaket av både næringsstoffer. Som en følge av økt soyabønner og vegetabilsk olje inntak, omega-6 fettsyrer blir konsumert langt mer enn omega-3 fettsyrer. Forskere mener at denne ubalansen har bidratt til økningen i astma, hjertesykdommer, flere former for kreft og autoimmunitet lidelser, og disse problemene alle stammer fra betennelse i kroppen.

Innvirkning på psykisk helse

Den ubalansen mellom omega-6 og omega-3 inntak kan også få konsekvenser for din mentale helse. Fedme, depresjon, dysleksi, hyperaktivitet og voldelige tendenser har alle vært knyttet til uforholdsmessig nivåer av omega-6 og omega-3 fettsyrer. En studie utført i et britisk fengsel fant at vold blant innsatte falt med 37 prosent når omega-3 oljer og vitaminer ble lagt til som kosttilskudd.

Potensielle

I tillegg til sine naturlige funksjoner i kroppen, forskere mener omega -6 fettsyrer kan være nyttig i behandling av en rekke medisinske tilstander, fra alkoholisme til magesår. Men forskning har utforske fordelene av økt omega-6 inntak så langt fokusert hovedsakelig på dyr. Flere studier er nødvendig å avgjøre om omega-6 tilskudd ville være gunstig for mennesker som lider av de samme forholdene.


Previous:detox strategi kosthold Next:best vitaminer for menn over 50

Relaterte artikler


 • lett trening har tenkt å gå ned i vekt
 • define omega 6
 • kolon renset og vekttap
 • hvordan planlegge et balansert kosthold for et barn
 • forbrente kalorier datamaskinen surfing
 • bariatric dietter uten kirurgi
 • nitro tech & celle tech for nybegynnere
 • inkontinens forårsaket av Metamucil
 • hvor mye koffein er i pulverkaffe?
 • hva er gluten-fri mat?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com