den beste maten for menns helse

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-08-17
De grunnleggende elementene i en næringsrik diett er de samme for både menn og kvinner, men det er mat som inneholder næringsstoffer som bidrar til å forhindre problemer som er unike for menn, for eksempel prostata og reproduktive problemer, samt deres økte risiko for hjerte-relaterte sykdommer og andre sykdommer. Noen kan være matvarer allerede i kostholdet ditt. Andre kan være de du aldri har hørt om, men alle vil hjelpe en mann å holde seg frisk i lang tid

Beets

Sweet og flavorful, disse sunne grønnsaker er fulle av betain og folat, som reduserer nivået av en inflammatorisk komponent som kalles homocystein som humper opp risikoen for hjertesykdom og forårsaker skade arterien . University of Wisconsin-Madison maten vitenskapsmann Kirk Parkin og hans team av forskere har vist at pigmentene i rødbeter bekjempe kreft i laboratorietester.

Kål

Low i kalorier, pakker denne vegetabilske massevis av næringsstoffer i en liten pakke. Foruten å være høy i vitamin C, inneholder kål Sulforafane, noe som skaper enzymer som sal av frie radikaler som skader cellene og reduserer risikoen for kreft. Det er også en kilde til fiber og gir en pikant crunch til retter.

Seafood

Sjømat er en lav-kalori, høy protein matkilde rik på sink, et mineral som har vist seg å fremme prostata helse og styrke immunsystemet. Laks er høy i omega-3 fettsyrer, noe som reduserer sjansene for prostatakreft samtidig nyter ditt hjerte helse. Hvis du ikke liker fisk, er linfrø også en rik kilde til omega-3-ere.

Guava og tomater

Mens du sannsynligvis allerede spise tomater, kanskje du ikke har hørt om guava, en søt tropisk frukt. Begge er rik på lykopen, en prostata kreft-bekjempelse antioksidant. I tillegg guavas pakke nesten 9g av fiber i hver kopp, om lag en tredjedel av det amerikanske Department of Agriculture daglige anbefalte mengden.

Gresskarkjerner

Disse ristet godbiter er en utmerket kilde til magnesium, som de fleste menn gjør ikke spiser nok av. Dr. Nathalie Leone av Lille Institut Pasteur og kolleger har oppdaget at høye nivåer av magnesium i menns blod redusert sin risiko for død med 40 prosent over menn med lave nivåer. Gresskarfrø er også en kilde til enumettede fettsyrer, som har vist seg å redusere mage fett og nytte hjertet.

Kanel

En liten mengde av dette krydderet, ca 1 /4 ts. per dag, ble funnet av USDA for å redusere blodsukkeret hos personer med type 2 diabetes, samt triglyserider og dårlige LDL kolesterol.

Pomegranate Juice

Drikker en 2-oz. servering per dag for et år kan føre til et fall i systolisk blodtrykk (øverst nummer) på 21 prosent og øke blodstrømmen til hjertet, ifølge israelske forskere ved Technion-Israel Institute of Technology. At små beløp leverer også 25 prosent av det daglige anbefalte verdien av vitamin C.


Previous:inkontinens forårsaket av Metamucil Next:vekttap med ephedra

Relaterte artikler


 • gresskar frø olje fordeler
 • mat kilder for kalium
 • omega 3 informasjon
 • alkalisk detox kosthold
 • safe vekt-tap dietter
 • hvor mange karbohydrater for en diabetiker diett?
 • define omega 6
 • fordelene av svart kirsebær juice
 • hva gjør Guarana gjøre?
 • hvor mye vekt kan gå tapt i to uker?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com