diett for pre-kvinner i overgangsalderen

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-08-27
Hvis du er før menopausen og opplever lavere metabolisme, mage fett, slapphet, håravfall, humørsvingninger, depresjon eller andre symptomer forbundet med lavt østrogen, kan legen din foreslå en diett som er lav i fett og høyt i sunne proteiner og komplekse . karbohydrater

helkorn

Spis 05:56 porsjoner av hele korn hver dag. Sunn hele korn er brun ris, hele hvete brød, kjeks eller pasta, tørkede belgfrukter og korn. Ifølge Women's Encyclopedia of Natural Medicine, vil disse matvarene ikke bare legge B-vitaminer og ekstra kalsium til kosthold, de inneholder også fytokjemikalier og Lignan, en type phytoøstrogen som kan etterligne effekten av hormonelle østrogen i kroppen din.

Fruts, nøtter og frø

Spis seks til åtte porsjoner med frisk frukt, nøtter, belgfrukter og frø hver dag. Ifølge en 1993 artikkel av R. Miksicek i tidsskriftet Molecular farmakologi, disse matvarene er også høy i phytoøstrogen og kan bidra til å redusere hetetokter og risiko for bein sykdom, hjertesykdom og kreft. Linfrø, høy i omega 3 fettsyrer og antioksidanter, bidrar til å redusere hetetokter ved å balansere nivåene av østrogen og progesteron i kroppen. Bananer og cantaloupe er høy i kalium, som kan bidra til å bekjempe symptomer på depresjon som er noen ganger assosiert med pre-menopause.

Komplekse karbohydrater

Spis 05:56 daglige porsjoner av komplekse karbohydrater grønnsaker, slik som kål, Brussel rosenkål, brokkoli og blomkål. Alle disse grønnsakene er høy i fiber og inneholder indoleic syre, som er kjent for å stimulere til produksjon av progesteron i kroppen.

tomme kalorier

Styr unna alkohol, sukkerholdige brus og kaffe. Disse inneholder "tomme" kalorier som kan føre til en ubalanse i blodsukkeret, samt ekstra kroppsfett. I stedet velger grønn eller urtete, blander sukker-fri drink eller god gammeldags vann

Protein

Spis tre til fem porsjoner om dagen med sunn protein, inkludert hvitt-kjøtt fjørfe;. Fettfattig kutt av svinekjøtt, tørket belgfrukter eller bønner, lav-fett ost, melk eller yoghurt, og fisk. Hold deg unna rødt kjøtt og mye fett svinekjøtt som bacon eller skinke. En skikkelig porsjon protein er omtrent på størrelse med håndflaten din.


Previous:nothing Next:daglig leveren detox og support

Relaterte artikler


 • hCG diett informasjon
 • fakta om å miste vekt
 • triks og hemmeligheter til raskt vekttap
 • hjernen ernæring kosthold
 • hvordan planlegge et balansert kosthold for et barn
 • hva er gluten-fri mat?
 • er søtsaker tillatt på lav carb dietter?
 • matintoleranse kosthold
 • hCG diett terapi
 • kosten kilder av urinsyre
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com